Prevencija prije svega

0

Snežana Stevović Janković

Snežana Stevović Janković

Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije realizuje sekcije primarne prevencije u kotorskim osnovnim školama u kojima je po 30 polaznika, a takođe se u kancelariji radi i na prevenciji u zajednici, čiji su polaznici srednjoškolci.

Snežana Stevović Janković, sociološkinja u ovoj kancelariji podsjeća na dobru saradnju sa savjetovalištem za mlade u Domu zdravlja.

Ona je podsjetila na nedavno predavanje doktorke Vesne Mačić o problemima pušenja, kako mladih tako i cjelokupnog stanovništva.

Na ovu temu je najavljeno još jedno predavanje u palati Bizanti 29. novembra.

U narednom periodu biće riječi i o seksualno prenosivim infekcijama, u zavisnosti od toga što će mladi kandidovati kao prioritet.

Stevovićeva je istakla dobru saradnju sa ostalim kancelarijama, a danas su im gosti volonteri iz Žabljaka.

Slijedi i akcija obilježavanja svjetskog dana djeteta u kotorskom Centru za kulturu 20. novembra, gdje će se održati filmsko veče.

U planu je i trening vršnjačke edukacije početkom decembra, koju će nakon stručne obuke raditi desetak volontera iz kotorske Gimnazije, koji će biti adekvatna podrška nastavnom osoblju uključenom u ove programe, zaključila je Stevovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].