Prekršajni nalog garant neselektivnog kažnjavanja

3
specijalno vozilo "pauk"

Specijalno vozilo “pauk” počinje sa radom u ponedjeljak 17. februara u Kotoru.

Iz kotorske Komunalne policije obavještavaju građane da će posebnu pažnju posvetiti kontakt zoni starog grada, ulici koja vodi ulazu sa Tabačine, dijelu donjeg puta u Dobroti, trotoaru u široj zoni kružnog toka kod Pošte i samoposluge “Roda” zbog čestog saobraćajnog kolaksa u tim djelovima grada, izazvanih upravo zbog nepropisnog parkiranja.

Komunalna policija će postupati i po opravdanim pozivima građana, u sradanji i na inicijativu Saobraćajne policije.

Što se tiče priča o selektivnom kažnjavanju, iz Komunalne policije su kategorični u izjavi da to nije moguće jer se prilikom kontrole na licu mjesta se piše prekršajni nalog koji ima svoj broj zavedan u Centralni registar novčanih kazni i prekršaja.

Svaki komunalni policajac je zadužen tačnim brojem i registrom prekršajnih naloga koga je nemoguće izbrisati bez naplate izrečene kazne.

Započinjanjem popune naloga završava se mogućnost bilo koje vrste intervencije ili uticaja na postupanje komunalnog policajca.

Specijalno vozilo “pauk” opremljeno je savremenim sistemom video nadzora gdje dvije kamere bilježe cjelokupan postupak kako komunalnih policajaca, tako i svih ostalih učesnika u postupku podizanja i transporta nepropisno parkiranih vozila.

Specifičan program i računar omogućava pohranu podataka za gotovo mjesec dana rada specijalnog vozila “pauk”, kada se ti podaci prebacuju na hard disk Komunalne policije i čuvaju do potrebnog vremena za okončanje postupaka naplate novčanih kazni i eventualnog sudskog odlučivanja.

Specijalno vozilo “pauk” opsluživat će vozač i pomoćni radnik JKP-a Kotor, dok će ispred Komunalne policije za kontrolu, pisanje prekršajnih naloga i rješenja, biti zadužena dva službenika Komunalne policije, inspektor za drumski saobraćaj i viši savjetnik, tako da je time osigurana transparentnost u postupanju i omogućen brz i efikasan rad.

Iz komunalne policije apeluju na sugrađane da se pridržavaju propisa i da svojim postupcima zaštite sebe od mogućih značajnih novčanih troškova.

Saopštenje potpisuje načelnik Komunalne policije Kotor Zoran Vučinović.

3 KOMENTARI

 1. Umjesto da se naprave parking mjesta gdje bi ljudi parkirali svoje vozilo, oni dovode pauka da zavodi red, e kakvi ste nemala vas majka… prave se setalista po dobroti, sve klupice i arle za “cvijece” a mjesta za parking nidje. Ali jadniji ste vi koji podrzavate sve ovo, i kukate o ugrozenosti pjesaka.. mos mislit te ugrozenosti, jadno zbilja jadno

 2. U ovoj bizarnoj priči, možda Komunalna policija sa svojim “paukom” i
  nije glavni krivac i babaroga.
  Prekršajno sudstvo sa svojom neefikasnošću, blagim kaznama i
  “zastarijevanjem” predmeta je rak-rana komunalnog reda.
  U normalnoj državi ovlašteni komunalni redari, uz neselektivnu
  “asistenciju” sudova za prekršaje, opominju građane da se
  odgovorno ponašaju. Od parkiranja, odlaganja otpada,
  čuvanja javnih dobara…
  No, napisah “u normalnoj.”

 3. Bezobzirni automobilisti svojim parkiranjem zaista često ometaju ili ugrožavaju pješake i druge učesnike u saobraćaju. Zato su, nažalost, intervencije pauka neophodne.

  Molba za Skalu: Objavite telefone i mail-adrese na kojima se takvi slučajevi mogu prijaviti policiji ili direktno pauku!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].