Predloženo zamrzavanje štrajka zdravstvenih radnika

0
dr Ljljana Krivokapić

dr Ljiljana Krivokapić

dr Ljiljana Krivokapić

Nakon sjednice Vlade prije dva dana, ministri Katnić i Numanović su zamolili predstavnike sindikata zdravstva Crne Gore da razmišljaju o zamrzavanju štrajka zdravstvenih radnika dok se ne izradi Memorandum obračuna zarada za javni sektor, za period od 2013. do 2015. godine.

Do kraja ove sedmice republički Odbori oba sindikata zdravstva će se izjasniti o navedenom zahtjevu, izjavila je za Skala radio doktorka Ljiljana Krivokapić, predsjednica Sindikata zdravstva.

Memorandum koji je predložila Vlada podrazumijeva obračun zarada za krizni period od 2013. do 2015. gdje sa naznakama kako to Vlada vidi regulaciju i izradu dohodaka.

Ono što je za zdravstvo zabrinjavajuće je što se u tom periodu predlaže za Javne zdravstvene ustanove, to jest za one koje se finansiraju iz budžeta ukidanje minulog rada, što je za zdravstvene radnike neprihvatljivo, kaže doktorka Krivokapić, i poručuje da će zdravstveni radnici istrajati u tome da se ovakav prijedlog ne usvoji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].