Predavanje “Poručnik bojnog broda I klase Vladeta Petrović i Abukirska eskadrila”

6
ljetnikovac Buća

Centar za kulturu Tivat, Generalni konzulat republike Srbije u Herceg Novom i Muzej nauke i tehnike iz Beograda organizuju predavanje u okviru izložbe “Kapetani reka i mora”.

Na predavanju u galeriji ljetnikovca Buća večeras u 20 sati govoriće Siniša Luković na temu “Poručnik bojnog broda I klase Vladeta Petrović i Abukirska eskadrila”.

6 KOMENTARI

  1. Kapetani Reka i mora…Srbije i Boke Kotorske..Prozirna tirada velikosrpske politike,da se i pomorstvo stavi u njihovu istoriju..Tužni su ovi naši što im drže govore,neostvarenih ambicija slugani…aktivni ovi iz konzulata i meću se svuđe…svaka im čast…Treba tako ,kad nema nas!!!OPomoraca po krvi,tradiciji…famelji…TAKO I TREBA…

    • Slazem se da nije u redu da se izlozba tako zove. Stice se utisak da se radi o nekom novom Velikosrpskom biseru pa 90% Hrvata i Crnogoraca zaobilazi izlozbu, sto je steta, jer je ona zanimljiva.

  2. To je izlozba o Bokeljima koji su u potrazi za poslom isli da rade na rijecnim brodovima. Nisu uspijevali da nadju posao na moru pa su bili prisiljeni da idu “trbuhom za kruhom” u Srbiju. To su u 90% slucajeva Hrvati iz Boke.

  3. Čuvaj se Lukoviću,kukala ti mati,i ne spominji te Partizanske trinaestojulske spomenice1941 koje su ti đedovi zaradili ne ležeći na škinu i jedući iz gamela i primajući “panaiju” u lire i dojč marke–no puškom u ruci branili otadžbinu od domaćih okota i fašsitičkih hordi koji porobiše Evropu,liši Crne Gore koja diže epohalni Ustanak protiv predaka današnjih potomaka,koji ne smiju- evo više od 20 dana da pomenu slovo P,a da ne kažem Partizane,Antifašističku Crnu Goru,epohalni Ustanka 13 julski 1941!E ne zbori se džabe da se od arđe-rđe-korozije gine?
    Lako li je vama bez obraza, vi preci iz gamela,bla bla bla ponavljate-zanvljate:”mi smo ka ni tate i ujaci”!!!!
    Ćao belli,ako se neko i nađe u ovom mom štivu-nije zla namjera -nego živa istina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].