Prečišćavanje otpadnih voda u Kotoru i Tivtu

1
Bokokotorski zaliv

Marija Catovic

Marija Ćatović

U Opštini Kotor je danas potpisan Ugovor između preduzeća “Vodacom” i projektantske kompanije  “Pojiri” iz Manhajma.

Ova kuća će pripremiti idejni projekat i tendersku dokumentaciju za izgradnju zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kotoru i Tivtu.

Vrijednost ovog projekta je 17 miliona eura, a finansiran je iz njemačke KFW banke, vrlo povoljnim kreditnim uslovima, kazala je Skala radiju Marija Ćatović, predsjednica opštine Kotor.

Zajedničko postrojenje za tretman otpadnih voda za optine Kotor i Tivat je osnov za razvoj turizma, posebno visokog, kazala je Ćatovićeva, i podsjetila na projekat koji je u procesu izbora izvođača za gradnju 27 kilometara kanalizacionog sistema u kotorskom zalivu u vrijednosti od 8 miliona eura.

1 KOMENTAR

 1. Dobro je sto se radi na ovom sistemu za preciscavanje. Tek da smo se i ranije sjetili.
  Ali zasto se ne prikljucuju objkti na postojeci sistem u Dobroti. Prema izjavi gosp.Dragica samo se oko 20 % objekata prikljucilo. Zar Vodovod i inspekcije nemaju sistem da natjeraju one kojima je omogucen prikljucak da to urade.?
  Nigdje u Boki ne smrdi kao na tom dijelu i na novom setalistu u Dobroti.
  Prema novoj Oduci SO Kotor za odvod kanaliztacij ce se placati 50% od utroska za vodu. Znaci onaj ko placa pausalno 6 E mjesecno platit ce 3 E za otpadne vode tj kanalizaciju a prikljucak ga kosta 600,00 E
  Kada podjeli 600 e na 3 ispada da mu je jeftinije da plaćati 15 godina nego da se rikljuci. A sto ce nas i more da zagadjuje to ga nije briga.
  E to treba da bude briga Drzave ,Opstine i inspekcije pa neka mu naplacuju kazne kao sto se to svuda u svijetu radi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].