Pravo na slobodno izjašnjavanje

2

Marija Vučinović

  Marija Vučinović

Na inicijativu Hrvatske udruge Krašići i Hrvatskog doma, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, hrvatske nevladine organizacije dogovorile su pokretanje zajedničkih aktivnosti povodom predstojeg popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Iskazan je jedinstven stav da se u okviru demokratskih mogućnosti i krajnjeg poštovanja prava na slobodno izjašnjavanje osigura opstanak Hrvata i hrvatskog jezika u Crnoj Gori.

Formirano je operativno tijelo koje će odrediti smjernice zajedničkog djelovanja.

Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative je za Skala radio kazala da se ne želi politizacija po pitanju popisa stanovniuštva u Crnoj Gori, uz dogovor da aktivnosti oko popisa preuzme Hrvatsko nacionalno vijeće, kao i da se sve nevladine organizacije sa hrvatskim predznakom uključe u predstojeći popis.

2 KOMENTARI

  1. Ako građani Crne Gore slobodno izjašnjavaju za druge republike kao za hrvate, srbe albance, bošnjake, a crnogorce vrlo malo to znači da ne postoji država Crna Gora ili nijesu ponosni što žive u svojoj državi.Za vjeroispovijesti svako ima pravo izjašnjavati svoju vjeru to je normalno, a za nacionalnost nije jer građani dugo od najmanje 4 pasova žive u tu državu a izjašnjavaju za druge države.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].