Pozorište u pozorištu od Trešanjskog mlina

7

Stevan Kordić

  Stevan Kordić

Mještani Grblja napustili su tribinu u kotorskom Kulturnom centru, koju je organizovalo Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine po pitanju Nacrta Lokalne studije lokacije Trešanjski mlin sa Strateškom procjenom uticaja na životnu sredinu.

Burno reagujući protiv izgradnje deponije smeća za opštine Kotor, Tivat i Budvu na lokaciji Trešanjski mlin u Grblju, mještani su poručili  da i oni imaju “bagere za odbranu od bagera”, te da će  iskoristiti sva sredstva koja im kao građanima stoje na raspolaganju.

U ime Savjeta Mjesnih zajednica Grblja Stevan Kordić je kazao da se ne vidi ikakav smisao uzimanja učešća u ovakvim javnim raspravama organizovanim od strane Ministarstva.

Na takav projekat mještani ne mogu pristati iz više razloga, prije svega zbog blizine naseljenjih mjesta i situacija sa vodotokovima na Trešanjskom mlinu, kazao je Kordić.

“Takve javne rasprave doživljavamo kao potpuno izrugivanje prinicipu učešća građana i lokalne samouprave u procesu donošenja odluka. Niti smo im potrebni, niti nas uvažavaju!”, poručio je on.

On je podsjetio i da se sve dešava uprkos nepodijeljenom protivljenju lokalnog stanovništva Grblja i susjednih mjesta iskazanog kroz tri protestna skupa kao i peticije protiv izgradnje deponije koju je potpisalo 2,5 hiljada građana. 

“Sve se dešava uprkos protivljenju Opštine Kotor i gradonačelnice Marije Čatović, koje je do sada više puta iskazano i nanovo potvrđeno”, kazao je Kordić.

Nije slučajno što se sve dešavalo u pozorištu, jer je upravo to pravo mjesto za takvu vrstu rasprave, kazao je Kordić za Skala radio.

7 KOMENTARI

 1. lupetas i ti i on. prodavali smo svoje ,a ne tudje ,a institucije su bile dužne da vode brigu hoce li sta i gdje graditi. ljudi na tim mjestima u institucijama su primali i primaju plate za to a te institucije smo indirektno glasali vjerovatno i ti , ja sigurno vjerujuci da ce raditi po zakonu koji smo i mi indirektno glasali.
  sto se tice deponije grbljani su rekli i reci ce svoje jer ti i svi koji misle tako kao ti nece se pitati,pa ti iznajmi dio svoje đedovine za deponiju i dobro profitiraj, a vec je odavno poznato da jedan manji dio vas grbalj ne dozivljava kao dio svoje opstine.

 2. Ne lupeta nista, Tano je rekao.
  Kad su dobro prodavali nije ih bilo briga sto ce se graditi i kako izgledati, Oceli ili nece narusiti ambijent.
  Sto se toga tice. asto se tice deponije, bolje je da je u Tresanjskom mlinu, jer necemo moart placat Podgorici milione, oni nas pljackaju, a drugo zradit cemo i mi koju paru od toga, a trece ako se bude znalo rukovati sa time to je unosan posao i mnogi gradovi zive od reciklaze i unistavanja odpada,.
  pogledajet u Rouen i Le Havre fancuska, koje su pare digli od toga

 3. A kako je Lovanja mogla godinama da funkcionise bez problema. Zar i tamo nema i kuca i potoka i voda. Gdje su onda bili Grbljani? Kada se uradi po propisima onda nije opasno za nikoga! Ali kada je licni profit u pitanju onda se ne gleda na devastaciju itd. Pogledajte sto su uradili Grbljani od svoje zemlje uz magisralu Tivat Budva. Ima li gorega primjera devastacije ? Ali dobili su LOVUUUUUUUU!

 4. Maja Catovic je tu samo da prica,ne zna se tacno ciji je pion! a sto se tice Andrije Lompara i Ranka Krivokapica,rodjenih Kotorana oni su toliko dobrog ucinili za ovaj grad s obzirom na pozicije koje imaju,tako da su rezultati jako vidljivi,npr Lompar je kao ministar saobracaja mogao da urgira kod vlade da se kotoru odmax odobre sredstva za gradnju obilaznice i za opravku lokalniih puteva po Grblju i put Krivosija,a da ne spominjem ove gradske zone poput treceg puta u Dobroti ili onaj dio od pumpe pa do groblja u rakitama,put je pravo preoran,i gledate da vam nedje tocak ne ostane,a to je toboz Jadranska magistrala!Al Boze moj sto bi se oni trudili kad od toga oni licno nemaju korist al zato imaju korist od onih fotelja u Podgorici jer tu imaju 2000 eura ako ne i vecu platu!

 5. Ako se Opstina Kotor protivi izgradnji deponije na teritoriji Opstine Kotor, a planovi, studije i vjerovatna izgradnja, nastavljaju, ko onda upravlja Opstinom Kotor???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].