Povećan broj zahtjeva za priključenje objekata na kanalizacioni sistem

1
Kotor

Velemir Dragić

Interesovanje građana za priključenje  svojih  objektata  na glavni kanalizacioni cjevovod koji je izgrađen na potezu od starog grada do kavalina u Dobroti je veoma izraženo.
Kotorskom preduzeću Vodovod i kanalizacija pristiže veliki broj zahtjeva za priključenje.
Najveći dio objekata na priobalnom putu ima mogućnost priključenja na novoizgrađeni glavni cjevovod, dok oni objeki koji su dosta daleko od donjeg puta, gdje još nijesu izgrađeni ulični vodovi, na žalost još uvijek se ne mogu priključiti.
Na drugoj strani zaliva je takođe izgrađen kanalizacioni sistem na potezu od Peluzice do hotela Splendido na Prčanju, podsjetio je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.
U ovom preduzeću shodno zahtjevima, radi se na izradi projekata priključenja objekata na kanalizacioni sistem a nakon toga slijedi izbor izvođača i praćenje radova uz nadzor  stručnih ljudi iz Vodovoda.
Dragić upozorava da se prilikom izvođenja radova na priključenjima vodi računa da u fekalni kanalizacioni sistem ne budu slučajno uključeni odvodi atmosferske kanalizacije, dvorišnih slivnika ili neke drenaže, jer to pravi velike probleme u funkcionisanju kanalizacionog sistema.
On je podsjetio da je  u ovom  procesu, uključena komunalna inspekcija koja  obavještava vlasnike objekata koji se  nijesu obratili Vodovodu prilikom priključenja  da to zakonom moraju uraditi.
Dragić ističe dobru saradnju preduzeća Vodovod i kanalizacija sa komunalnom inspekcijom i zahvaljujući tome nije bilo većih problema prilikom pomenutog posla čiji je glavni cilj čistije more u zalivu.
Svaki priključeni objekat doprinosi efektu novoizgrađenog kanalizacionog sistema na pravi način, zaključio je Dragić.

1 KOMENTAR

  1. Neka Role veze svilen konac i neka pije šljivku i dobro mu je ima i ljutih papričica i Bog te veselio.
    Samo neka nas ostavi na mir.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].