Postavljene bove na Žutoj plaži u Dobroti

3
Dobrota

U cilju unapređenja turističke ponude i bezbjednosti na kupalištima, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom obavještava sve građane i turiste da je na četiri nezakupljena kupališta postavilo bove za označavanje 100m akvatorijuma rezervisanih striktno za plivače, kao i korpe za otpatke.

Kupališta su izabrana na osnovu njihove visoke posjećenosti, a radi se konkretno o Žutoj plaži u Dobroti, plaži Drobni pijesak u Budvi, nezakupljenom dijelu plaže Žukotrlica u Baru i nezakupljenom dijelu gradske plaže na Svetom Stefanu.

Radove je u potpunosti finansiralo JP Morsko dobro, a iznosili su oko 7.000 eura.

Napominjemo da, kako se radi o nezakupljenim kupalištima, ona nisu pod nadzorom spasilačkih službi, zbog čega apelujemo na građane i turiste da u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biraju kupališta pod nadzorom spasilačkih službi.

Podsjećamo i da, u skladu sa sporazumima koje je JP Morsko dobro potpisalo sa svih šest primorskih opština, i u okviru kojih se 50% prihoda po osnovi naknade za korišćenje morskog dobra ustupa opštinama, opštinske komunalne službe su dužne da održavaju čistoću na svim nezakupljenim kupalištima, stoji u saopštenju Služne za informisanje JP Morsko dobro, koje potpisuje Jelena Jelušić.

3 KOMENTARI

  1. Žuta vam pamet, i vama i njima. Ko se pametan sjetio da počne koristit naziv Žuta plaža u Dobroti. E baš će nam fino to ostati do vijeka. Koliko se ja sjećam to se zvalo na Kapoviće. Ili ispod Vile Kaluđerović.

  2. Sjor davide,a znate li ,da se kod nas vrse pripreme za turisticku sezonu cijelu godinu unaprije? Pa je logicno,da se sada postavljaju bove,lame,late i ostalo..i sve to na bazi stime i pracenja stanja…oliti njihove posjecenosti po spljazama,pontama.. u togu sezone,a ne kako vi zamisljate(na pogresan nacin)-“nota bene” u odnosu na promisljanja odgovrnih iz Javne agencije Morsko dobro Crne Gore-Mainsko polje bebe?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].