Postavlja se solarna i standardna javna rasvjeta u kotorskoj opštini

2
uskoro solarna javna rasvjeta

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Tokom sezone Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je, preko izvođača iz Kine “Čajna solar lajting” (China solar lighting) radila na izgradnji solarne javne rasvjete na sedam lokacija u kotorskoj opštini.

Podizvođač kineskog partnera je  firma “Spinel“ d.o.o. Kotor.

Na trećem putu u Dobroti su pripremljeni temelji za oko 90 stubova za tri javne rasvjete i kod Školskog centra, kazao je za Skala radio Budimir Cupara, samostalni savjetnik za izgradnju i održavanje javne rasvjete u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Bilo je izvjesnih problema toplocinkovanja stubova zbog njihove oksidacije koji su riješeni i očekuje se prva tura stubova čija montaža počinje na trećem putu u Dobroti.

U međuvremenu se kopaju temelji za solarnu javnu rasvjetu u Risnu i Bigovi, a preostaju još tri objekta za ovu rasvjetu u Radanovićima, Lastvi Grbaljskoj i u naselju Rakite u Škaljarima, kazao je Cupara.

Nastavljaju se aktivniosti na elektrifikaciji kotorske opštine za koje je zadužena Direkcija i otvoreni su tenderi za osam rasvjeta koje će početi da se rade odmah po izboru izvođača.

U naselju Duboki do na četvrtoj serpentini sjutra kreću radovi,sljedeće sedmice počinju radovi u Grblju u Popovićima, a u toku je izbor izvođača za javnu rasvjetu u Lastvi Grbaljskoj gdje će biti postavljeno 80 novih svjetiljki umjesto postojećih, koje su u veoma lošem stanju.

Potom se radi javna rasvjeta u gornjoj i donjoj Sutvari, Gorovićima i u Dobroti u naselju Petani gdje će se postaviti 6 stubova, a na Plagentima SP 90 će  se postaviti 4 stuba.

U planu je završetak druge faze elektrifikacije naselja Andrići u Stolivu gdje se postavlja 29 metalnih stubova, saopštio je Cupara.

2 KOMENTARI

  1. Cijelo ljeto treci put bez rasvjete, iskopane rupe oko skole Savo Ilic…. Zar nisu mogli da ne diraju postojecu rasvjetu dok pripreme solarnu? A kakvi su to stubovi kad su od Kine do Kotora zardjali, pa ih morali voziti u Srbiju na pocincavanje. Jos dva pitanja za nadlezne u Opstini:
    1.) Ko je nadzorni organ za ove radove i da li ga ima uopste?
    2.) Da li se zna da li su obezbijedjeni rezervni djelovi za solarnu rasvjetu?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].