Poslodavci su značajno ažurirali prijavljivanje sezonaca

0
Biro rada Kotor

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na evidenciji kotorskoj Biroa rada nezaposlenih lica je trenutno 810 i veliki je broj nezaposlenih sa visokom stručnom spremom.

Razlog tome je što su kandidati uključeni u tekući projekat stručnog osposobljavanja koji je pri kraju, kazala je za Skala radio Violeta Petrović iz kotorskog Biroa rada.

Ovih dana se povećava i broj novoprijavljenih visokoškolaca, takođe zbog učešća u projektu stručnog osposobljavanja u narednom krugu koji kreće 15. septembra.

Dosadašnja turistička sezona bila je veoma zahtjevna u smislu popunjavanja slobodnih radnih mjesta, i zadovoljavanja potreba poslodavaca, kazala je Petrovićeva.

Deficitaran kadar su i dalje sva ugostiteljska zanimanja, kao i mjesta u trgovinama, s obzirom da se traže posebni uslovi koji se najčešće odnose na dobro poznavanje rada na računarima i bar jednog stranog  jezika.

Broj zaposlenih sezonaca od prvog aprila je 269, što govori da su poslodavci ove sezone značajno ažurirali prijavljivanje sezonske radne snage.

Kandidati sa biroa rada koji su u periodu od marta do maja pohađali obuku za ugostiteljska zanimanja, već u junu su bili u radnom odnosu.

Upravo je uspješno završen i seminar intenzivne obuke za sezonsko zapošljavanje koji su pohađala 12 kandidata do 23. godine starosti.

U Kotorskom birou rada se pripremaju i za novi krug stručnog osposobljavanja visokoškolaca koji kreće od 15. septembra, zaključila je Petrovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].