Posjeta delegacije Republike Koreje Kotoru

3
gradonačelnica Ćatović sa delegacijom NR Koreje

Gradonačelnica  Kotora Marija Ćatović sa saradnicima primila je delegaciju lokalnih vladinih zvaničnika Republike Koreje koju je predvodio Kwon Oh-Chun.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru Ćatovićeva je upoznala koreance sa bogatom kulturno-istorijskom tradicijom grada Kotora.

Gosti iz Republike Koreje izrazili su interesovanje za razvoj turizma, kulturnu baštinu, njeno usklađivanje sa regionalnim i urbanim razvojem, razvoj infrastrukture i pitanja statusa grada Kotora kao grada pod zaštitom UNESCO-a.

Gradonačelnica Ćatović je kazala da je više od 400 000 turista posjetilo Kotor ove godine, da su posebno razvijeni nautički i izletnički turizam, o čemu najbolje svjedoči veliki broj kruzera i jahti, kao i konstantne autobuske ture.

Predsjednica je saopštila da posebnu tačku razvoja turizma čine izgradnja infrastrukture, te očuvanje i unaprijeđenje zaštite kulturnih dobara i životne sredine.

Kotor je grad koji baštini i čuva multietničnost i multikulturalnost.

I takođe, infrastrurkturni projekat koji se trenutno radi, a koji je od značaja za zaštitu životne sredine i razvoj turizma, je izgradnja vodovodnog i kanalizacionog sistema.

Gosti iz Republike Koreje izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost prijemom u Opštini Kotor.

razmjena poklona

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].