Porast prihoda od izletničke takse, info punkt u novom ruhu

1
uređenje kamenog kioska

Sanja Branković

Sanja Branković

Kotorska Turistička organizacija je u 2011. godini po osnovu izletničke takse realizovala oko 122,5 hiljada eura, što je za 24, 5 odsto više u odnosu na 2010. godinu uz napomenu da pojedine agencije još duguju oko 3 hiljade eura koje će biti naplaćene u prvom kvartalu ove godine.

Porast prihoda po osnovu izletničke takse uporedo prati i dinamičan rast izletničkih programa.

Tokom 2011. godine Kotor je posjetilo oko 232 hiljade izletnika koji imaju obavezu plaćanje turističke takse, što je za 15 odsto više u odnosu na broj izletnika iz 2010. godine, podaci su iz lokalne Turističke organizacije.

Najveći procenat izletnika čine Englezi 25 odsto, slijede Francuzi kojih je 20 odsto, zatim Japanci 18 odsto, Španci, Rusi, Njemci, Italijani, Grci, Turci.

Ove  dane manjeg turističkog prometa, Turistička organizacija Kotor je iskoristila za adaptaciju svog Info punkta, takozvanog kamenog kioska koji se nalazi ispred glavnih gradskih vrata.

Kompletan objekat se renovira, što podrazumijeva zamjenu bravarija, instalacija, krečenje i uređenje fasade.

Od sljedeće sedmice se očekuje da kameni kiosk ponovo bude u funkciji, i u novom ruhu dočeka narednu turističku sezonu.

S obzirom na sve veći broj suvenirnica u gradu, kameni kiosk je isključivo preusmjeren na pružanje kvalitetnih informacija i distribuiranje štampanog i promotivnog materijala u izdanju Turističke organizacije Kotor i Nacionalne turističke organizacije, kazala je za Skala radio Sanja Branković iz lokalne Turističke organizacije.

kameni kiosk uskoro u novom ruhu

1 KOMENTAR

  1. Pametna ideja i vrlo lejepo,da se kiosk dovede u stanje kako bi stvarno odgovarao svojoj namjeni.zaradjeno novac od takse za posjetu grada ako je stogod jos ostalo uloziti ga u korisne svrhe,dje bi se mozda vremenom udvostrucio.Pozdrav Dragan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].