Popović Samardžić: Moramo da zatvorimo ugostiteljske objekte, teretane, kazina…

0

 

Epidemiološkinja i predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić rekla je da epidemiološka situacija u Crnoj Gori postaje sve složenija, ide prema ružnom scenariju, ali ako se budemo pridržavali mjera koje su na snazi, za dva mjeseca bi moglo doći do poboljšanja stanja.

“Kao da ne postoji nacionalno tijelo, institucije, kao da je sve zamrznuto, to je moj osjećaj. Svi treba da se zapitamo šta možemo da uradimo kako bi ovu situaciju učinili boljom, počevši od institucija. Najjednostavniji i najefektivniji put u borbi protiv virusa korone je nošenje maski. Ako bi se držali svih preporuka, trebalo bi dva mjeseca da poboljšamo stanje”, rekla je Popović Samardžić za TV Vijesti.

Zbog sve većeg broja oboljelih i hospitalizovanih pacijenata od Covida-19 doktorka ističe da je potrebno što prije uvesti drastičnije mjere.

“Moramo da zatvorimo ugostiteljske objekte, teretane, kazina. Da kontrolišemo javno okupljanje mladih. Molim ljude da u zatvorenom prostoru nose maske, da prave distancu. Mladi ljudi nose virus kući”, rekla je Popović Samardžić.

Epidemiološkinja ističe da je potrebno što prije napraviti stručno vijeće koje zna strategiju, te da to tijelo moraju voditi stručni epidemiolozi

“Institucije molim da što prije obrazuju stručno tijelo kome će građani da vjeruju. Izjave dr Vesne Miranović izazivaju revolt kod građana”, rekla je Popović Samardžić.

Zbog najvećeg žarišta epidemije u Nikšiću i Beranama ona kaže da mora da se razmišlja lokalno.

“Situacije je sve složenija. Moramo djelovati lokalno, privremene bolnice u Beranama i Nikšiću moraju što prije da se otvore. Pacijenti iz Nikšića se već usmjeravaju u bolnicu u Baru. Kolege su premorene i sve ih je manje. I među zdravstvenim radnicima ima zaraženih”, istakla je ona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].