Ponovo skinuta sportska hala u Škaljarima sa dnevnog reda kotorskog parlamenta

0
Sportska hala

Nastavak XIV sjednice SO Kotor nije izazvao negodovanje čak ni opozicije zbog skidanja sa dnevnog reda prve tačke o davanju saglasnosti na prijedlog aneksa I Ugovora o realizaciji i sufinansiranju izgradnje sportske hale u Škaljarima, koja se s nestrpljenjem očekivala.

Zašto je ćutala opozicija kada je, kako su govorili prije početka sjednice, imala brojna pitanja na koja su tražili odgovore, samo oni znaju.

Zanimljivo je da pitanje sportske hale nije bilo inspirativno bar za one koji su na jednoj od prethodnih sjednica tražili da se konzervira gradnja do boljih vremena, prenamijeni ili čak poruši jer joj na toj lokaciji nije mjesto.

Danas muk.

Kako je kazao obrađivač odluke Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, razlog skidanja ove tačke sa dnevnog reda danas je usaglašen stav Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva finansija i kotorske Direkcije, da se ova tačka nađe na dnevnom redu nakon završetka javnog poziva, odnosno izbora izvođača kada će biti precizirane obaveze suinvestitora u dijelu izdvajanja finansijskih sredstava po tenderu kako je i projektant i revident predvidio.

Magud naglašava da će tada odbornici imati tačne podatke, a ne projektovane.

Prepreka za objavljivanje javnog poziva nema.

U toku je 15-to dnevni rok za davanje amandamana na plan javnih nabavki.

Javni poziv traje 37 dana, rok za žalbe na izbor izvođača je 10 dana, a nakon toga stvoriće se uslovi da se izvođač uvede u posao i konačno krene sa nastavkom gradnje sportske hale u Škaljarima.

Naknadno će se odbornici morati izjasniti i o naknadnom povećanju troškova izgradnje objekta za 865.486, 58 eura.

Treba podsjetiti da je Studijom o ekonomskoj opravdanosti sportske hale u Škaljarima, koja je trebala da bude završena maja 2011. godine, utvrđena predračunska vrijednost svih troškova u iznosu od 8.886.257,42 eura.

Ko je odgovoran za povećanje cijene od gotovo milion, koje nije konačno jer će ona biti definisana nakon tendera, ostaje da se čuje na skupštinskom zasijedanju.

pred početak skupštine
predsjedavajući sto

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].