Pomjereni lokalni izbori u Tivtu i Herceg Novom

0
Boka Kotorska

Lokalni izbori u Tivtu i Herceg Novom biće održani 7. aprila, a ne dan nakon toga, kako je to prethodno bilo planirano.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlučio je da izbori u tim opštinama budu održani dan ranije zbog katoličkog Uskrsa.

Iz Kabineta predsjednika je saopšteno da je Vujanović dobio zahtjev od predsjednice Hrvatske građanske inicijative Marije Vučinović kojim je predložena izmjena datuma izbora.

“Budući je u danu izbora katolički Uskrs koji je, kao najveći hrišćanski praznik, neprikladan za održavanje izbora”, kaže se u saopštenju.

Pojašnjava se da je Vujanović prilikom donošenja prvobitne odluke ocijenio da pripadnicima katoličke vjeroispovijesti ne ugrožava vjerske dužnosti i potrebe, polazeći od činjenice da zakon ne preporučuje da se izbori ne održavaju u dane vjerskih praznika.

Navodi se da je predjsednik imao u vidu i “nesumnjiva iskustva lokalnih izbora u Tivtu i Herceg Novom, gdje se za glasanje odvaja sasvim kratko vrijeme”.

“I pored toga, želeći da katoličkim vjernicima – članovima izbornih komisija omogući da ovaj blagdan provedu u porodici, predsjednik je u predmetnoj odluci izmijenio dan izbora i odredio ga za 7. april”, pojašnjava se u saopštenju.

U skladu sa tim, izmijenjen je i dan izborne ćutnje – sa 6. aprila na 5.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].