Poludi narode u šempijanom maškaranom Kotoru!

0
iz arhive: ljetnji karneval u Kotoru

Vasilije Bajrović

Vasilije Bajrović

Na glavnom gradskom trgu, podizanjem karnevalske zastave uz pjesmu domaćih klapa i pozdravnu riječ Kapa od karnevala Luke Knezovića, u srijedu 3. avgusta u 21 sat biće otvoren X internacionalni ljetnji kotorski karneval.

Nakon svečanog  otvaranja domaće i goste zabaviće klapa Bonaca iz Šibenika, a u ribarskom Muu pola sata kasnije počeće tradicionalana ribarska fešta sa vrućim gavicama iz prosulje na pjat zalivenih vinom, pivom i pjesmom, najavljuje predsjednik Udruženja “Fešta” Vasilije Bajrović.

Ovogodišnji ljetnji karnevalski dani nastvaljaju se u četvrtak 4. avgusta dječijim maskenbalom na Trgu od oružja u 21 sat uz njihovog zabavljača Šanta Panta, a na Prčanjskoj rivi je fešta od mušulja kojoj će poseban štimung dati Trio Gušti od 21 i 30.

Takođe, u četvrtak 4. avgusta koncert na glavnom gradskom trgu od 22 sata održaće Goran Karan.

U petak 5. avgusta je predstavljanje karnevalskih grupa uz muzički hepening pod nazivom “Najmašakaraniji grade”, a u subotu 6. avgusta je velika ulična karnevalska povorka u 21 sat, na kojoj će učestvovati 11 karnevalskih grupa iz više zemalja, uz brojne domaće, praćenih mažoretkama i gradskim muzikama.

Nakon povorke u karnevalskij noći od 22 sata na glavnom gradskom trgu goste i turiste zabavljaće muzička grupa Slatka tajna iz Metkovića.

Organizator je Udruženje “Fešta” Kotor, a pokrovitelji karnevalskih svečanosti su Ministarstvo turizma i održivog razvoja, Opština Kotor i turističke organizacije Crne Gore i Kotora.

Medijski sponzor Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].