Polivalentna dvorana crkve Sv. Pavla zasjaće punim sjajem

6
crkva Sv. Pavla u sanaciji

Ivo Magud

Ivo Magud

Radovi na izgradnji polivalentne dvorane i sanaciji nekadašnje crkve Sv. Pavla u starom gradu se privode kraju i već od sjutra biće uspostavljena komunikacija za građane i goste koja je do sada zbog gradilišta bila otežana, ovim dijelom starog grada, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

On vjeruje da će iduće sedmice objekat biti završen, a da će se nakon tehničkog pregleda, eventualne sitnije primjedbe otkloniti u najkraćem roku.

Sada se naknadno otvorio posao na uređenju veličanstvenog prostora iza same crkve u brdu, kaže Magud, koji nije predviđen osnovnim tenderom, pa će se osim spoljašnjeg uređenja raditi i taj zahvat zelene površine u brdu.

Podatak da je od ukupno 500 hiljada eura na opremu za struju utrošeno preko 180 hiljada, govori o kakvom je unutrašnjem uređenju riječ.

Multimedijalna sala imaće svjetlosne efekte, najsavremeniju klimatizaciju, stakleni pod ispod kojeg će se vidjeti ostaci nekadašnje grobnice.

Poseban kuriozitet će biti prezentacija dvije novootkrivene isposnice – ćelije, od kojih je jedna, kako se pretpostavlja, pripadala poznatoj kotorskoj svetiteljki Blaženoj Ozani.

Tako će ovaj objekat, osim svoje osnovne namjene, polivalnetne dvorane, imati i poseban kulturno-istorijski značaj i turističku dimenziju.

6 KOMENTARI

 1. Lijepa vijest. Prošlost ovih objekata nije bila tako lijepa. Neki od njih, bijahu, ili su još, magacini,restorani, neki stambeni objekti. A, da nije njih, gdje bi bili: bioskop, lapidarijum , koncertna i multimedijalna sala u Kotoru? Sadašnja namjena navedenih objekata, primjerenija je u odnosu na karakter objekta, od onoga zašta su korišćeni , počev od Napoleonove okupacije ovih krajeva, do nedavne prošlosti.
  Na žalost, oni koji su odlučivali o prirodnom prostoru priobalja Kotorsko – risanskog zaliva, i nakon njegovog upisa u prirodnu i kulturnu baštinu UNESCO-a, nijesu imali smisla da ispoštuju: tipologiju naselja, njihovu arhitektonsku i kulturnu fizionomiju, prirodni i kulturni pejzaž, prirodnu konfiguraciju obale, nosivi kapacitet prirodnog prostora.. U proteklih sedam milenijuma, koliko dopiru tragovi ljudskog života na ovom prostoru, daleko više su se uzajamno poštovali priroda i čovjek.Proizvod toga je ono što smo nasljedili, a sadašnjost ono što smo svojim radom, ili neznjanjem degradirali..

 2. xaxa, pa nisu mogli reci dvorana visenamjenska, jer bi je zli jezici odmah povezali sa “multipraktikom” 🙂
  ovako gospodin zvuci moderno, evropski.

  • Ne budi ambivalentan/na. 😉
   Znas vec vic o zlim jezicima… razgovaraju dvije dvice špadi.
   Jedna kaze drugoj: “Znas draga, za tebe kazu da si kesela i slana.’
   Ova odgovara: “Ma pusti ih… to su ZLI JEZICI.”

 3. Ovako nešto, ako je kako pišete sigurna sam da treba našem gradu. Prava i moderna sala reprezentativna za brojne skupove i kulturne programe.Jedva čekam da se sama uvjerim i dobijem sopstveni utisak.

 4. Djaole… ki da je dvorana vackina pa da bidne polivalentna. Lijepo zvuci uporaba te starogrbaljske rijeci. Pogorovo za nas Grbljandjane. Aog, aog, aog…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].