Pokrenuta peticija za utvrđivanje Krivokapićeve odgovornosti

7
Zdravko Krivokapić

Na sajtu peticija24.com pokrenuta je peticija za utvrđivanje krivične odgovornosti mandatara Zdravka Krivokapića zbog prenošenja opasne zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Inicijatori peticije zahtijevaju da Skupština Crne Gore i nadležni državni organi utvrde odgovornost mandatara.

“Krivokapić je u emisiji „Načisto“ TV Vijesti kazao da je na nogama prebolio koronavirus, čime je javno priznao da je bio prenosilac zaraze zadnjih sedmica, slobodno se krećući među građane, a da nije bio u izolaciji, protivno zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti. Ovaj skandalozni slučaj je uslijedio kao posljedica Krivokapićevog nonšalantnog kretanja bez maske mjesecima unazad i pričešćivanja istom kašičicom, suprotno zdravstvenim propisima”, navode inicijatori.

Ističu da bi poziv mandatara da građani poštuju mjere, jer je virus već odnio previše života, zasluživao pozdrav i poštovanje, ali da je iskrenost istog upitna, s obzirom na to da dolazi od čovjeka koji je dan ranije javno saopštio da “ako imate vjeru, nemate nikakvih problema, nećete se zaraziti pričešćem”.

“Protivustavno djelovanje”

Zatražili su i da se utvrdi odgovornost Krivokapića za protivustavno djelovanje, “izrečeno stavovima u kojima je diskriminisao više od 70 odsto građana Crne Gore”.

“Negirao je antifašističke tekovine države i kazao da je Crna Gora srpska država i da ne treba da slavi 9. maj, što je u suprotnosti sa ustavnim uređenjem Crne Gore kao nezavisne i suverene države, republikanskog oblika vladavine, koja je definisana kao građanska i demokratska. Mandatar je ugrozio ustavni poredak države svojim širenjem vjerskog fundamentalizma, negiranjem civilizacijskih tekovina i kreiranjem srednjovjekovnog društvenog uređenja karakterističnog za teokratske države Bliskog istoka, što je u suprotnosti sa ustavnim uređenjem Crne Gore, koji jasno razdvaja vjerske zajednice od države”, naglašavaju pokretači inicijative.

Kako dodaju, on se ranije sastajao sa osuđenim teroristom; u manastiru je “biran” za mandatara; govori o “pomjeranju planina sa jednog na drugo mjesto”; koji je mjesecima unazad kršio zdravstvene mjere, da bi se odjednom naprasno sjetio da je “obaveza svakog vjerujućeg i nevjerujućeg čovjeka da poštuje zakone države”; koji u svom timu bira dvije kandidatkinje za ministarke koje su zbog svog javnog djelovanja dužne da krivično odgovaraju zbog kršenja Krivičnog zakonika Crne Gore…

“Javno djelovanje i izrečeni stavovi Krivokapića utiču na dodatno raspirivanje mržnje u Crnoj Gori, negiranje crnogorske nacije i prava nacionalnih manjina, kao i prijetnje teritorijalnom integritetu susjednih država (“Dogodine u Prizrenu”, incident ispred ambasade Hrvatske…), čemu svakodnevno svjedočimo kao građani. Krivokapić, osim retrogradnih ideja kojima zasipa javnost, svojim dosadašnjim nastupima pokazao je da nema jasnu viziju daljeg društveno-ekonomskog razvoja i da ne shvata stepen odgovornosti vezano za poziciju na kojoj se nalazi i ponašanje i poruke koje šalje javnosti, što zahtijeva hitnu reakciju svih nadležnih institucija”, poručuju inicijatori peticije.

peticija

7 KOMENTARI

  1. ELI…TELE GRAF MILA ĐUKANOVIĆA -U POVODU UMIRUĆA NJEGOVOG SURADNIKA-SABRATA MU SER BINA RAHMETI AJATOLAHA AMFILOHIJA-BILO KRIVIČNO DJELO ..”SVEZANO”ZA VRJEME”BITKE NA KONAVLE I DUBROVNIK-1991/1992.GODINE-KOJE JE DEREKTNO “OSAMOSTALILO CRNU GORU-PREDHODNO NE KONSULTUJUĆI GLASAČE??..

      • ..”pošteni CRNOGORČE Kastig-Paril”OO”-da Milo Radovanov nije narica-lEleka( U ONAJ TELE GRAF) za svojim sabratom-Ajatolahom Amfilohijem-koji vam je sa Mikijem “dognja samostalnost-2006.godIne”-SAMAREĆI TE-SAMAREĆI VAS.-U POPRUGE..?

  2. trebace vam za tu komitsku peticiju najmanje 250.000 potpisa, sto pravih, sto laznih. A mogu i mrtvi da je potpisu, ne bi bilo prvi put.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].