Poklon pred početak nove školske godine

0

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u petak 24. avgusta, održana je svečanost povodom početka nove školske godine.

Tom prilikom članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”, 60–oro djece iz Lovćenca i Feketića, dobilo je na poklon komplete školskog pribora od Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”.

sveske izdanje UCS "Krstaš"

Školske sveske su specijalno izdanje UCS “Krstaš” i posvijećene su, u jednoj verziji  Petru II Petroviću Njegošu, a u drugoj crnogorskoj princezi Kseniji Petrović.

Poželevši djeci puno uspjeha u narednoj školskoj godini, Nenad Stevović  je istakao da su dosadašnje aktivnosti Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija2 na ponos cjelokupne nacionalne zajednice Crnogoraca u Srbiji.

CKPD “Princeza Ksenija” iz Lovćenca je svoje djelovanje bazirala na rad sa djecom školskog uzrasta i bavi se prepoznavanjem, njegovanjem i prezentovanjem crnogorske tradicionalne kulture.

Sa djecom radi stručni tim koji čine prosvjetni radnici  iz crnogorske zajednice, a svoje aktivnosti obavljaju u prostoru Crnogorskog kulturnog centra u kojem se nalazi opremljena učionica, radionica, izložbena sala i sala za vježbanje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].