Pogledajte koje je sve odluke donijela UEFA na današnjoj video konferenciji

0

 

Izvršni odbor Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) donio je danas, na osnovu preporuka radnih grupa formiranih 17. marta i nakon video konferencije na kojoj su učestvovali generalni sekretari svih 55 nacionalnih saveza, odluke koje se odnose na takmičenja nacionalnih selekcija, UEFA klupska takmičenja i sistem licenciranja za UEFA klupska takmičenja.

Seniorska takmičenja nacionalnih timova

– Svi mečevi nacionalnih timova u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su prema rasporedu trebali da se odigraju u junu 2020. godine odloženi su do daljnjeg. Ovom odlukom obuhvaćeni su i mečevi baraža za plasman na UEFA EURO 2020 i kvalifikacioni mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo za žene 2021. godine.

– Mečevi svih ostalih takmičenja, uključujući i centralizovane prijateljske utakmice, ostaju odložene do daljnjeg.

Takmičenja za mlađe kategorije

– Završni turnir UEFA Evropskog prvenstva za kadete (U-17) koji je trebalo da se odigra u maju 2020. godine je otkazan.

– Završni turnir UEFA Evropskog prvenstva za omladinke (WU-19) koji je trebalo da se odigra u julu 2020. godine je otkazan.

– Završni turnir EUFA Evropskog prvenstva za kadetkinje (WU-17) koji je trebalo da se odigra u maju 2020. godine odložen je do daljnjeg (u pitanju je kvalifikacioni turnir za FIFA Svjetsko prvenstvo za kadetknije).

– Završni turnir EUFA Evropskog prvenstva za omladince (U-19) koji je trebalo da se odigra u julu 2020. godine odložen je do daljnjeg (u pitanju je kvalifikacioni turnir za FIFA Svjetsko prvenstvo za U-20 selekcije).

UEFA klupska takmičenja

– Finale UEFA Futsal lige šampiona koje je trebalo da se odigra u aprilu 2020. godine odloženo je do daljnjeg.

– Rokovi vezani za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2020/21 su odloženi do daljnjeg i odnose se posebno na pitanja učesnika takmičenja i registracije igrača. UEFA će blagovremeno odrediti nove rokove.

Pitanja licenciranja klubova i finansijskog fer pleja

– Izvršni odbor UEFA-e ponovo je izrazio potpunu posvećenost licenciranju klubova i finansijskom fer pleju i prihvatio da neophodne specifične intervencije kako bi se olakšao rad saveza i klubova za vrijeme trajanja trenutnih specifičnih okolnosti.

– Podržan je predlog da se nacionalnim savezima omogući dodatno vrijeme za kompletiranje procesa licenciranja, sve dok se ne redefiniše proces određivanja učesnika za narednu sezonu UEFA klupskih takmičenja.

– Uzimajući u obzir povećanu neizvjesnost uzrokovanu tekućim vanrednim uslovima, Izvršni odbor UEFA odlučio je da suspenduje sve odredbe sistema licenciranja koje se odnose na pripremu i procjenu budućih finansijskih informacija klubova. Ova odluka odnosi se isključivo na učešće u UEFA klupskim takmičenjima za sezonu 2020/21.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].