Pogledajte kako su navijači Partizana izazvali incident u Budvi

0

 

Portal CdM objavljuje snimak na kome se vidi kako je došlo do incidenta u subotu, na vaterpolo utakmici Partizan-Primorac. Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije je ocijenjeno da je policija nesporno stekla sve uslove za upotrebu sredstava prinude utvrđenih zakonom.

“Kako je došlo do remećenja javnog reda i mira u većem obimu, nepostupanja po izdatim upozorenjima i naređenjima i do ugrožavanja bezbjednosti postupajućih policijskih službenika, upotrijebljena su hemijska sredstva i to dva CS metka iz puške Smitsvesson, kalibra 37 mm, gus gun, serijski broj PY4255 koja se nalaze na zaduženju u CB Budva, navode u Savjetu”, kazao je CdM-u predsjednik Savjeta Aleksandar Zeković.

<<<Zbog incidenta u Budvi uhapšeno 35 osoba, Savjet provjerava postupanje policajaca<<<

<<<Navijači Partizana brane se sa slobode<<<

Do incidenta je došlo kada je 150 navijača Partizana stiglo uglavnom iz Nikšića i Bara, koji su negodovali jer je obezbjeđenje sprovodilo pretres i oduzimalo nedozvoljene predmete.

“Istakli su da za pretresom nema potrebe, da “nijesu Šiptari” i da se “nalaze u svoj zemlji” uz prijetnju da će se fizički obračunati sa zaštitarima i policijom. Zaštitari su jednom od navijača privremeno oduzeli majicu sa grbom RS zbog čega su ostali navijači agresivno reagovali potiskujući policiju uz psovke i uvrede. Kako privatno obezbjeđenje nije moglo nastaviti svoje aktivnosti, policija je blokirala ulazna vrata kako bi se spriječio nasilan ulazak navijača”, naveo je Zeković.

Prema njegovim riječima izdato je naređenje navijačima da napuste prostor ispred ulaznih vrata i da se zbog bezbjednog održavanja utakmice zabranjuje ulazak. Grupa navijača se oglušila na naređenja pokušavajući i da nasilno uđu na stadion. Policiji je, potom, izdato naređenje da intervenišu sprejom sa nadražujićim dejstvom.

“Dio navijača koji su već bili na tribinama pokušava nasilno da izađe vani. Otvoren im je prolaz i izašli su vani uz omalovažavanje policijskih službenika. Tada cijela grupa navijača kreće prema ulaznim vratima bazena. Lica koja su ih predvodila su izvadili kaiševe iz pantalona a policijski službenici su zasuti kamenicama”, istakao je on.

Upotrebom spreja jednu grupu navijača policija je uspjela da potisne sa stepeništa na plato ispred bazena. U isto vrijeme desetak navijača je pokušavalo kaiševima da udari policajce, a ostali ih gađaju kamenjem, uljed čega je povrijeđeno sedam policijskih službenika, a polomljeno je i više prozora na prizemlju i spratu.

Uslijedilo je naređenje da se isprazni tribina, a navijačka grupa se nalazila ispred objekta. Kako je saopšteno, nastavili su kamenicama da gađaju policajce i pokušali nasilno uđu u objekat. Nakon ponovne upotrebe ručnog spreja dio navijača je nastavio da gađa kamenicama, šok bombama, bakljama i suzavcem.

“Potom je izdato naređenje da se upotrijebi hemijsko sredstvo prema jednoj grupi navijača koji nijesu postupili po izdatim naređenjima i nastavili su sa napadima prema policiji. Nakon toga grupa navijača se povukla ka plaži nastavljajući da gađaju policijske službenike ali i u pravcu  policijskog i sanitetskog vozila, koja su tom prilikom oštećena”, dodaje je on.

Savjet je konstatovao da je privedeno 34 osoba , dok je postupano i prema sedmorici maloljetnika.  Među njima su i M.V. iz Zaječara, S.Š. iz Bileće i G.S. iz Štipa.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo krivična prijava je podnijeta protiv Nikšićana I.S, M.Š, V.B, M.B, G.D, M.Đ, S.N, Mi.Š, Barana N.D, M.M, M.S, V.K, N.V, M.Š, M.K, V.Đ, P.V, D.Š, S.J, M.J. i M.M. Prijave su podnijete protiv Budvana D.R. i M.Z., Podgoričana A.G, B.Đ, R.D, P.J. i M.M., Mojkovčanina B.P. i Kotoranina M.R.

M.B, M.Š, M.Š, G.D, N.V, V.B. i V.K – procesuirani su i zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Povrijeđeno je pet policijskih službenika M.L, D.P, D.K, V.B. i D.B. i starješine Ž.K. i R.K.

Kod devet navijača konstatovanesu  lakše tjelasne povrede.

J.L.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].