Podmlađen vozni park, u planu otvaranje savjetovališta za dijabet, u toku sanacija video nadzora

0
Dom zdravlja Kotor

dr Stjepčević

dr Stjepčević

U kotorskom Domu zdravlja u toku je sanacija video nadzora sredstvima Fonda zdravstva i resornog Ministarstva, a iz sopstvenih sredstava Dom zdravlja je obnovio svoj vozni park sa dva vozila, jednim malim za patronažu i kućno liječenje i ambulantnim kolima.

Prema riječima doktora Aleksandra Stjepčevića, direktora Doma zdravlja, novim potrebnim vozilima će se značajno unaprijediti hitna služba.

On je podsjetio i na rad povjerljivog i dobrovoljnog Savjetovališta i testiranja na HIV i AIDS, kao i savjetovališta i testiranja za pomorce na AIDS, malariju i tuberkulozu.

“Kotorski Dom zdravlja je dobio sve pohvale za rad Metodonskog centra za rad sa pomorcima. Kotor i Podgorica su najviše odmakli u ovoj aktivnosti”, kazao je dr Stjepčević.

Pri Domu zdravlja rade i Savjetovališta za mlade i za reproduktivno zdravlje žena i majki.

U planu je i formiranje Savjetovališta za dijabet, i nakon edukacije dva ljekara koji su trentutno u Podgorici, biće otvoreno i ovo savjetovalište, kazao je dr Stjepčević za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].