Podignuta karnevalska bandijera, Kapo od krnevala pozvao na fešte!

4
počeo ljetnji karneval u Kotoru (foto: R. Milić)

Internacioni karneval – svečano otvaranje

tonski zapis sa otvaranja ljetnjeg karnevala

Dobrodošlicu i da se diverte po kotorski na maškaradu tradicionalnu, domaćima i fureštima poželio je Kapo od krnevala Luka Knezović svečano otvarajući X jubilarni Internacionalni ljetnji kotorski karneval.

“Bandijera je spremna i vazda se dizala kao što nam se sve vazda podiže prije svega standrad, plate, penzije i turizam. Sve na više, a posebno benzina, jer je stađun dinja i pipuna. Punjenih paprika i balancana, parapeta, motor bicikleta, pa kud koji mili moji. Neko u stanove, a neko u škuribandu. Pa ko što uvati, uvati. Nazdravlje vi brijanje. Ova setimana do kraja biće luda i potrudite se da vas ima svuđe i na svakom našemu malome mjestu počev od ove velike pjace do maloga ribarskoga Mua na gavice, pa na Prčanj kod Bopa đe se parićavaju pizdice na buzaru i to crvenu. Potla ne zaboravite u Lanternu jer vas tamo čekaju najbolji feštađuni. Ko nije za sebe nije ni za drugoga, toliko što se konobe tiče. Kreće luda fešta bokeška, ali i ljetna internacionalna, na koju nam dolaze karnevalski prijatelji iz više zemalja. Svi nam dobro došli i još bolje ludijali, bili goli ili obučeni, ali svi s maskom na naše Fešte. Prilika je da se zahvalimo organizatorima, suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima, a ono para što nam pretekne pošteno ćemo svijema vratiti. Živjeli, stojte mi zdravo i da vi vazda stoji pravo”, riječi su duhovitog Kapa.

Na karnevalskoj bini na Trgu od oružja na svečanom otvaranju ljetnjih karnevalskih fešti su se smjenjivale domaće klape (Moderato cantabile, Jadran i Bisernice Boke) uz maškaranu reviju i sjajne maske uglavnom mladih kotorskih feštađuna, koje su abrumale predstojeće karnevalske dane u Kotoru.

karnevalska revija (foto: R.Milić)

Za mediteranske note i dobru zabavu pobrinula se šibenska klapa Bonaca.

Program je vodio Branislav Knezović, novinar Skala radija.

pogledajte video:

4 KOMENTARI

  1. Cestitam Jubilej i zelim vesele i ugodne dane karnevalskih festi!
    Zivjeli u tdravlju i veselju, narode bokeski!

  2. Tako se radi bravo Kotorani. Fešte nastavite samo tako bravo za Karana u pratećem programu . Nije lako sve organizovati zato naprijed! Imate podršku dobronamjernih nekritizera bokeških.Bravo i za KAPA od karnevala.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].