Podgoričanin prevario američke državljane za 20.000 €

2
Kotor

Službenici Ispostave policije Kotor podnijeli su, Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, krivičnu prijavu protiv Veselina Đurovića  (58) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

Policijske mjere i radnje ukazuju na osnovanu sumnju da je Veselin Đurović, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu investitore – državljane Sjedinjenih Američkih Država, da mu, na štetu svoje imovine, isplate 20.000 eura, koje je na prevaru prisvojio.

Naime, osumnjičeni je, tokom 2010. godine, sa oštećenima sklopio ugovor o obavljanju radova na adaptaciji objekta na području kotorske opštine.

Ukupna ugovorena cijena za predmetne radove je iznosila 45.937 eura.

Ugovorenu cijenu radova investitori su isplatili, kao i cijenu dopunskih radova u iznosu od 7.700 eura, što ukupno iznosi 53.637 eura.

Svo to vrijeme Veselin Đurović ih je, sumnja se, putem e-mailova dovodio i održavao u zabludi, obavještavajući ih da radovi napreduju boljom dinamikom od onog što je urađeno na objektu, te i na posljetku i obavještenjem da je objekat završen.

Međutim, investitori su prilikom dolaska na lice mjesta, u septembru 2011. godine, umjesto završenog objekta zatekli objekat izgrađenosti na nivou grubih građevinskih radova, uz zahtjev Veselina Đurovića  da mu isplate dodatnih 14.000, a potom i 10.000 eura na ime do tada odrađenih radova.

Stalni sudski vještaka građevinske struke je izvršio procjenu vrijednosti izvedenih radova i izjasnio se da oni iznose 33.592,83 eura, tako da je Veselin Đurović, sumnja se, od sume koju je za izvođenje radova primio, a koja iznosi 53.637 eura, protivpravno prevarom prisvojio 20.044,17 eura.

2 KOMENTARI

  1. A veliku ste galamu digli oko ovoga,

    Bussines is bussines,on ce mozda dokazat da je toliko investirao u objekat, Procjenitelj je procijenio 33,592,83 a mozda je on cascavao sofere sto su vozili materijal i radnike bolje placao od ostalih gradislista, amozda i sebi placao malo vecu paltu itd . tesko da ce ga optuzit vjerodostojno za prevaru,

  2. E moj Veseline sada ce ti majka pjevat oj Vesela veseli se veselog ti sina imas.
    Brukas narod i naciju, Traba te u Spuz zatvorit na pedeset godina a ima takvih jos.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].