Počinje školska 2014/15 godina

0
OŠ "Njegoš" Škajari

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, za nešto više od sto hiljada učenika, počeće u ponedjeljak 1. septembra.

Nova školska godina počeće za oko 70 hiljada osnovaca i 32 hiljade srednjoškolaca.

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica Pobjedi je saopšteno da udžbenika, ćija je distribucija počela 18. avgusta, ima dovoljno i da će ih biti tokom cijele školske godine, tako da učenici i njihovi roditelji nemaju razloga za brigu.

Za vrijeme ljetnjeg raspusta obavljena je i sanacija 89 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova širom Crne Gore u šta je uloženo preko 1,55 miliona EUR.

“Jedan broj ustanova je iz sopstvenih prihoda i donacija obezbjeđivao određena sredstva za sanaciju, tako da cifra prelazi dva miliona EUR”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako su pojansilili, sanacije su uglavnom podrazumijevale rekonstrukciju izolacija, krovova, sanitarnih čvorova, izgradnju sportskih terena, zamjenu namještaja, krečenje, popravku ograda, sanaciju toaleta, adaptaciju prostora namijenjenog za produženi boravak dejce, uređenje školskih dvorišta i rekontrukciju sistema grijanja.

Iz Ministarstva su podsjetili da na redovan početak školske godine neće uticati nalaz Agencije za zaštitu životne sredine o povećanju koncentracije gasa radona u pojedinim školama.

Ministarstvo prosvjete naložilo je rukovodstvima škola da sprovedu sve potrebne mjere i radnje u cilju smanjenja prisustva radona kako bi se obezbijedio nesmetan početak školske godine, a kako je ranije saopšteno, škole su to ispoštovale.

Glavni odbor Sindikata prosvjete je pozvao sve kolege da 2. septembra u obje smjene organizuju jednosatni čas upozorenja, nezadovoljni pregovorima o povećanju zarada sa ministarstvima prosvjete i finansija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].