Počela zamjena oboljelih palmi na kotorskoj rivi

6
nova palma zamijenila staru

Zoran Mrdak

audio: Zoran Mrdak

Na kotorskoj rivi su posađene prve palme od ukupno četiri, koliko ih je posječeno zbog bolesti palminog surlaša, koji je napao palme diljem Mediterana.

Nove palme su na mjestima starih i drugog su tipa, visoke lepezaste.

Na primjedbu mještana da nove palme ni izbliza nijesu kao stare i da djeluju bolesno, sa tek po kojom uvelom granom, takođe obješenom, nebu pod oblake, Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća je kazao da su nove palme, prije svega donacija JP Morsko dobro Komunalnom preduzeću Kotor.

On je kazao da je izgled palmi malo narušene zbog velikih mrazeva minule zime, ali su tretirane i pod kontrolom.

“I mi bi voljeli da su palme boljeg izgleda i tipa starih, ali će se one oporaviti“, rekao je Mrdak za Skala radio.

On je mišljenja da je ovo bolje rješenje nego da su ostale stare oboljele i uvele ili prazna mjesta nakon njihove sječe.

U pitanju je donacija, naglašava Mrdak, a Komunalno preduzeće je finansiralo presađivanje.

Ovo je drugi tip plami i njih ne ugrožava surlaš, a uz kontrolu fitosanitarne uprave one će se oporaviti, zaključio je on.

nova palma na rivi

6 KOMENTARI

  1. Morsko dobro.50% u špage općinske…a Drmak 90% u svoj špag…aaa…a Monteverde iz pjevaja…konglomerat …biznis…a palmice lipe…na kružni tok koliko pinezi…

    • Ovakve su radi zagađenosti zraka i magli u Pljevljima odakle su donešene ali će se brzo primit i obiknut na Kotor, takva je to vrsta, otporna na sve promjene.

  2. Ove palme su iste kao i one gole visoke na vrata grada. takva vrsta. Kad su već poklanjali mogli su krštene palme cirkas

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].