Počela kampanja “Uspori, sačuvaj život”

0

U periodu od 10. do 20. novembra na području kotorske opštine, kao i u cijeloj Crnoj Gori, otpočela je kampanja “Uspori, sačuvaj život”.

Ova kampanja se izvodi shodno planskim aktivnostima Uprave policije i kao vid obilježavanja “Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda” koji će se ove godine obilježiti 17. novembra, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore i Mašinskim fakultetom  – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju.

Ista se sprovodi sa ciljem smanjena saobraćajnih nezgoda sa stradalim licima, jer je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila u saobraćaju, i dalje je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda.

Cilj kampanje “Uspori, sačuvaj život“ je da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na posljedice saobraćajnih nezgoda i traume koje izazivaju, kako kod povrijeđenih osoba, njihovih porodica, kao i porodica čiji su najbliži stradali u istima, odnosno društvu u cjelini.

“Preventivne aktivnosti kampanje će se ogledati kroz dijeljenje flajera sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju od strane policijskih službenika Stanice policije OB Kotor, kojima će se prvenstveno vozači još jednom podsjetiti na važnost poštovanja ograničenja maksimalne dozvoljene brzine kretanja vozila, posebno u gradskim područjima, kao i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima i neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju i na ovaj način podigla na još veći nivo”.

U toku kampanje, koja za cilj osim preventivnog ima i represivni karakter, službenici Stanice policije OB Kotor će na vidnim mjestima obavljati stalnu kontrolu brzine kretanja vozila radi povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, a počinioci prekršaja će biti sankcionisati u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Crne Gore.

Aktivnosti koje se odnose na kontroli brzine kretanja neće biti završene sa ovom kampanjom, već se iste nastaviti i nakon kampanje.

Pom. komandira za poslove BS u Stanici policije OB Kotor,

Rajko Kljajić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].