Počela izgradnja treće faze vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Kotor

4
počeli radovi na trećem putu u Dobroti

sa početka radova

Na trećem putu u Dobroti danas svečano obilježen početak treće faze radova u okviru Projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u kotorskoj opštini.

U predhodnim fazama završen je novi tranzitni i distributivni cjevovod od Orahovca do Risna i nabavljene nove pumpe za postrojenja u Tabačini i Orahovcu, podsjetila je gradonačelnica Marija Ćatović na trasi kuda će od danas krenuti ovaj posao.

Treća faza radova, koja će osim poboljšanja vodosnabdijevanja posebno tretirati sanaciju postojećih i izgradnju novih kanalizacionih postrojenja, značajno će doprinijeti očuvanju zaliva i životne sredine, kazala je Ćatovićeva.

Predrag Sekulić, ministar turizma i održivog razvoja kazao je da je malo mjesta na našoj planeti kojima je Bog podario toliku ljepotu kao što je Boka, pa nama ostaje onaj lakši dio posla da tu ljepotu sačuvamo.

Turistima je posebno važna čista voda, poručio je Peter Plate, njemački ambasador u Crnoj Gori i podsjetio da je Njemačka još uvijek najveći bilateralni donator u Crnoj Gori i do sada je KfW banka investirala 250 miliona u Crnu Goru.

zvaničan početak radova

Vrijednost projekta iznosi 8,2 miliona eura, mreža je u dužini od 28 kilometara sa izgradnjom 5 pumpih stanica, kazao je Boris Vuković izvršni direktor preduzeća Vodacom.

Završetak posla očekuje se sljedeće godine u ovo vrijeme, kada će početi izgradnja četvrte faze.

Početak ovog posla pozdravio je u ime izvođača radova preduzeća “Jedinstvo” Mića Mićić.

radovi su počeli

4 KOMENTARI

  1. Evo nam gradonacelnica,nazdravlje njoj ka’ na radne akcije iz doba bratstva i jedinstva.Mozda i udarnicku znacku dobije.Bitno je da mi vec placamo kanalizaciju po vecoj tarifi iako je ona samo u najavi.

  2. a nema im nista milije no da se slikaju,a kad radovi probiju sve rokove i kad ne zavrse trecinu posla,onda im je kriva ekonomska kriza,tipican primjer je dvorana u Skaljare!

    • a jos su prije tri mjeseca govorili kako prestaju gradjevinski radovi jer dolazi tur.sezona kad ono slabo je ko i doso a slabo se i postuje dogovor o radovima u toku sezone.Vazno se slikati

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].