Planinari čiste rastinje iznad Gurdića

0
Gurdić

Marjan Šantić

Marjan Šantić

Počeli su radovi na uklanjanju rastinja iznad južnih gradskih vrata, lokalitet izvorišta Gurdić, zbog čega je ovim dijelom grada zabranjen prolaz pješaka radi sigurnosti.

Rastinje uklanjaju planinari Planinarskog društva “Vjeverica” iz Kotora i po riječima Marjana Šantića koji sa ostalim planinarima čisti dio bedema iznad Gurdića do trafo stanice, ima dosta posla koji će trajati tri dana.

Nepristupačan je teren na visočijim kotama, pa su planinari vezani konopima i pojasevima.

Najviše je šipkovine i jablana, godinama zaraslih i isprepletenih grana, a ovo je inače prostor odakle se često oburdavaju stijene kod južnih gradskih vrata, objašnjava Šantić za Skala radio.

Na ovom dijelu brda od bedema prema Škaljarima 50 do 100 metara biće očišćen teren od rastinja, kako bi Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora potom postavila žicu, to jest zaštitnu mrežu u cilju bezbijednosti pješaka od čestih odrona stijenske mase.

opasnost prijeti iznad Gurdića

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].