Pjevačica Nina Petković u izolaciji na brodu u Španiji

0
Nina Petković

“Niti gdje idemo, nit’ nam ko dolazi”, riječi su pjesme benda Letu Štuke kojima crnogorska muzičarka Nina Petković u izjavi za CdM šaljivo opisuje izolaciju na brodu “Aida Nova” u luci Santa Cruz de Tenerife.

Kaže da je situacija za sada OK.

“Zatvoreni smo već skoro dvije sedmice. Do sada se nisu pojavili simptomi koronavirusa. Vodi se stroga evidencija svakog dana. U soft izolaciji smo i u brodu, dok prođe ovaj “kritični period” otkad su se posljednji gosti iskrcali, sto znači što više vremena provoditi u kabini, održavati razdaljinu i kontaktu sa ljudima, naravno higijene i dezinfekcije kabina i cijelog broda”, priča Nina.

Napominje da će još par dana trajati ova tzv. soft izolacija, kada će znati da li su “čisti” (nemaju koronavirus).

“Što se mene tiče, nedostaje mi porodica, naravno, ali ukoliko bih mogla da biram, tj. ukoliko bi i postojala mogućnost da dođem kući, odnosno –  da vazdušni saobraćaj nije obustavljen, radije bih ostala ovdje dok se situacija ne smiri, nego rizikovala da pokupim virus negdje na putu do kuće i donesem vam ga u Crnu Goru”, ističe Nina.

Ipak, napominje, da svakako, kompanija ne bi rizikovala da ih pošalje kući ukoliko bi postojao rizik da “zaglave” na nekom aerodromu.

“Zato smo i dalje ovdje, a odluka je donesena prije nego što su se zatvorili svi aerodromi, tako da mogu da pohvalim kompaniju “Aida”.  Ne znamo do kada ćemo biti ovdje, sve zavisi od odluka države u kojoj je brod vezan, a i od kompletne situacije, naravno. Što prije se suzbije virus, to ćemo se prije vratiti normalnim životima, tj. možda i boljim, jer ćemo neke stvari u životu znati više da cijenimo, npr. koliko je lijepo moći izaći i prošetati u prirodi. Zato treba da damo sve od sebe sada, da poštujemo svoje i tuđe zdravlje, vodimo računa jedni o drugima… i nadamo se najboljem”, ispričala je Nina za CdM.

Inače, Nina je dobila ponudu da nastupa na najnovijem i najvećem kruzeru “Aida” kompanije. Ponudu je prihvatila prošle godine u oktobru i ponovo ove godine u januaru. Ugovor traje dva mjeseca, tako da je već bila na polovini ugovora kada je pandemija počela da hvata maha u Italiji.

M.D.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].