Pišu se rješenja za priključenja objakata na novi kanalizacioni sistem u Dobroti

2
Dobrota

Vesna Balandžić

Vesna Balandžić

Nakon završenog i tehnički primljenog kanalizacionog sistema u Dobroti na priobalnom putu od restorana “Tiha noć” do trećeg puta, opštinska Komunalna policija je preduzela aktivnosti u cilju priključenja objekata na novi sistem.

Ovih dana rade se zapisnici na terenu, nakon čega će biti uručena rješenja građanima za priključenje objekata, kazala je za Skala radio Vesna Balandžić, vd načelnice ove službe.

Zakon dalje kaže, da ukoliko se ne postupi po rješenjima biće pokrenuti prekršajni postupci.

Balandžićeva podsjeća da se priključenja na novi kanalizacioni sistem obavljaju uz nadzor i saglasnost Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Ona apeluje na građane da podnesu zahtjev preduzeću Vodovod i kanalizacija za priključenje, i podsjeća da se u naselju Daošine nalazi četiri-pet novih stambenih zgrada čiji stanari treba da se organizuju preko Skupštine stanara.

Do sada se na žalost samo par objekata sa ovog područja priključilo na novi kanalizacioni sistem, kazala je Balandžićeva, a moraće svi koji gravitiraju novoj kanalizaciji.

2 KOMENTARI

 1. Gospodine Ivanovicu, ne poznajem vas mozda,
  ali svaka vam cast. Svaka vam je tacna,
  Izgleda kao da se oko potoka Shkrdio cuti, Tu je Studenski Dom koji radi cijelu godinu, i ostali objekti od 3ceg puta do mora. Zgrade se samo grade. Znadobro gospodin ing. Dragic i Kapetanovic, tacno, koja je kuca prikljucena a koja nije.
  Ako ljudi iz pojedinih privatnih malih objekata u kojima zivi2 ili 3 osobe, nemaju novaca za prikljucenje, neka im se pomogne nekako kroz kreditno placanje narate vodovodu.
  Ali nisu problem mali privatni kuce, sa po 2 ili 3 osobe, nego Stdenstki koji ima ljeti i po 400 osoba, ato je kao 100 kuca.

 2. Slazemo se da je u slivu potoka u Petanima velika koncetracija objekata i sl. I evo cim je uradjen likalni sistem za prikljucenja – odmah se pisu rjesenja.
  A zasto se nisu pisala rjesenja i za ostale objekte kojima mogucnost i obaveza prikljucka postoji vec godinu dana?
  Zar nije to neki vid diskriminacije ostalih likacija ?
  Insisitiramo na slivu najveceg potoka u Dobroti Škrdio, preko kojega se sve septičke jame ulivaju u moe kog Lugana. Tu se vise ne moze od smrada. Najveci zagadjivaci su Studentski dom, privatni Hoteli , moteli apoartmani i stambeni objekti koji gravitiraju tom potoku.
  Zasto Opština ne usllovi izdavaoce apartmana i sl prikljucenjem na kanalizaciju. Kako je mogla da ih uslovi posjedovanjem atesta za struju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].