Pisanje projekata po evropskom kroju

0

Predrag Cvetičanin

Predrag Cvetičanin

Kotorska nevladina organizacija “Expeditio” organizuje radionice za pisanje prijedloga projekata koje se za predstavnike kulturnog sektora Boke Kotorske održavaju ovih dana u Herceg Novom.

Radionicu vodi Predrag Cvetičanin koji ima veliko iskustvo upravljanja projektima u domenu kulture.

Koliko je teško napisati projekte i upakovati ih u ruho po evropskim standardima, pitali smo Cvetičanina, koji nam je odgovorio da srednjoškolac  može ovladati tehnikom pisanja projekata, a kao u svemu najvažnija je praksa.

Na radionicama će biti riječi o dva modela pisanja projekata.

Jedan je takozvani pristup logične matrice koji se koristi kod projekata Evropske unije, USAID-a, Savjeta Evrope, koji podrazumijeva analizu potreba korisnika.

Drugi pristup je standardni model pisanja projekata, a pored ovog biće i radionica za primjenu pomenutih metoda, objašnjava Cvetičanin za Skala radio.

Nakon dvodnevnih radionica ljudi su spremni za ove aktivnosti.

NVO Expeditio ovu radionicu organizuje u okviru projekta “Sostenuto”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].