Piromani na djelu, danas gorjelo iznad Bigove

4
ovako je izgledalo nakon vatre

Kotorski vatrogasci uspjeli su danas, nešto poslije 19 sati i 30 minuta, da lokalizuju požar iznada Bigove koji je izbio oko 15 sati.

Gorjelo je sitno rastinje, niskogorica, ali i teško prohodna šuma.

Vatra se brzo širila pomognuta maestralom koji je duvao s mora.

Kako je za Skala radio kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor Maksim Mandić, vatrogasci su na lice mjesta uspjeli da stignu za 15-20 minuta i pored otežanog saobraćaja i pomanjkanja saobraćajne kulture i obaveze vozača da se sklone u stranu kada vide da su vatrogasci na zadatku.

Kao da ne razumiju da od brzine njihove intervencije često zavise nečijii životi i imovina.

Sa četiri vozila kotorski vatrogasci su uspjeli vrlo brzo da stave vatru pod kontrolu, ali im je trebalo puna 4,5 sata da je ugase.

Vatra nije slučajno izbila, čuli smo na licu mjesta od stanovnika Bigove koji je samo par minuta prije požara tuda prošao.

Jasno je da je podmetnut, ali je isto tako jasno da je to redovna pojava koja, na žalost, prolazi godina bez ikakvih sankcija za one koji to rade.

Postavlja se i pitanje čemu služe naši protivpožarni avioni koji bi sa samo nekoliko naleta uspjeli da ugase ono  za što je vatrogascima potrebno više sati.

Pritom stradaju vozila, oprema, a o iscrpljenosti ljudi koji moraju da se probijaju kroz gustu šikaru da i ne govorimo.

Ako im nije pomogla avijacija i olakša posao jeste, kao i uvijek do sada, mještanin Ivo Lazarević čija je cistijerna bila vatrogascima na raspolaganju, ali i voda i sokovi za okrepljenje.

Cistijernu sa vodom uputilo je i kotorsko Javno preduzeće vodovod i kanalizacija.

Kotorski vatrogasci će u toku noći obilaziti teren kako bi se uvjerili da nema opasnosti od ponovnog izbijanja vatre.

Mještanin Lazarević i komandir Mandić
vatrogasac Batuta provjerava da li je sve ugašeno

4 KOMENTARI

  1. Sliku tvoju celivam-dome moj-rode moj? ONO i DSZ-sve na jedan buljuk-seocke straže domicilnog profila?

  2. Molim,ne vređajte naše donjobandane! Imate ove godine pametnija posla! Dođite do godine na ovo “očišćeno” mesto-možda da “kupite” neki plac!Ovde živi “nebeski narod”-povezan sa centralom u Budvi?

  3. Dobro je i ovako na kraj ljeta. oće li mi neko objasniti što bi da fala velikome Bogu ove godine nije Grbalj tradiciobnalnbo gorio do evo danas? dobro da zlo ne čuje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].