Piperović: Nikada neće biti potvrđena optužnica protiv Katnića i Lazovića u dijelu koji se tiče OKG i zloupotrebe položaja

1

Advokat Zoran Piperović ocijenio je da optužnica protiv bivšeg glavno specijalnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog funkcionera policije Zorana Lazovića nikada neće biti potvrđena. On je to poručio reagujući na pismo koje je Katnić uputio predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću.

“Pročitao sam pažljivo pismo Milivoja Katnića koje je jutros izašlo u štampi. U njemu se vrlo korektno obrazlaže tužilačko-pravni rezon, a koji se tiče, dispozitiva naredbe za sprovođenje istrage u dijelu stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja. Potpuno je rezon ispravan, ali se ne slažem sa gospodinom Katnićem u jednom dijelu: kada kaže da Savić zna da će biti oslobođujuća odluka. Neće – jer onakva optužnica u dijelu stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja nikada neće biti potvrđena”, podvukao je Piperović.

Konkretno za taj dio je siguran.“U ostalom dijelu u kojem se tretiraju vina, međe, ovce, komadi oružja – ne znam. Ali znam za ovo prvo, a to je bitno, jer se zbog toga nalaze u pritvoru i zbog toga su onako spektakularno uhapšeni”, dodao je Katnić poručujući da je to kolokvijalno pravno znanje.

Reagujući na odluku krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda, kojom je Katniću i Lazoviću sinoć pritvor produžen za dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke, rekao da je to mogao da učini samo Boris Savić.

“Da bi sistem profunkcionisao sudski i da bi se donosile pravedne, validne i na zakonu utemeljene odluke, potrebna je samo jedna stvar: da o njima ne odlučuje Boris Savić. Rodila se jedna generacija sudija u Višem sudu koji te krivične stvari gledaju profesionalno, tačno i nepristrasno. I državi samo to treba. I kad to treba državi, to podrazumijeva da to treba i građaninu, i tužiocu i braniocu i okrivljenome. Držite me za riječ, optužnica u tom dijelu nikada neće biti potvrđena”, zaključio je Piperović.

Izvor: Pobjeda

Izvor (naslovna fotografija):Dobrilo Malidžan

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].