Pilot projekat “Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu”

16
Kotorski Biro rada

Violeta Petrović

Na evidenciji nezaposelnih na kotorskom Birou rada je ukupno 898 lica, od kojih je sa visokom stručnom spremom 274.

U ovogodišnjem krugu stručnog osposobljavanja uključeno je oko 70 lica sa fakultetskom diplomom, kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u kotorskom birou rada.

Ona je podsjetila na početni kurs engleskog jezika koji je u toku i koji pohađaju 12 kandidata i napredni kurs na kome su 6 kandidata.

U pripremi je i obuka za ugostiteljska zanimanja koju će pohađati dva kandidata sa kotorskog biroa rada.

Novina je pilot program pod nazivom „Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu“, koji će se realizovati za 50 nezaposlenih lica  u Crnoj Gori, od kojih su iz Kotora dva lica.

Program će, objašnjava Petrovićeva trajati 12 mjeseci i sprovodiće se u dva dijela. Teorijski, u trajanju od tri mjeseca će se obavljati u Podgorici i praktični, koji će trajati 9 mjeseci.

Za vrijeme trajanja teorijskog dijela, učesnici će imati obezbijeđen smještaj i ishranu kao i novčanu pomoć u iznosu od 100 eura.

U okviru teorijske obuke, planirano je da učesnici steknu znanja o preduzetništvu, pisanju i implementaciji projekata kao i o prednostima klasterskog udruživanja privatnika.

Praktični dio obuke će se sprovoditi prema mjestu prebivališta učesnika koji će, uz mentora primjenjivati znanja stečena u teorijskoj obuci a njihova mjesečna zarada biće 300 eura.

Na kotorskom birou rada bilo je 7 zainteresovanih kandidata za ovaj projekat, ali zbog oštre selekcije broj je sveden na tri kandidata.

Petrovićeva podsjeća nezaposlene da su slobodna radna mjesta  oglašena ponedjeljkom, srijedom i subotom.
Petrovićeva je nadalje podsjetila na slobodna radna mjesta za nezaposlene, a to su potražnja za higijeničarkama i prodavcima u „Kipsu“.

Auto centar „Jug“ traži radnika na tehničkom pregledu a uslovi su mašinski tehničar, brodomašinski ili saobraćajni.
„Drvomont“ traži šefa računovodstva sa licencom ovlašćenog računovođe, komercijalistu za radnim iskustvom u oblasti komercijale kao i montera namještaja sa radnim iskustvom.

16 KOMENTARI

 1. Mene su oduvijek zanimali piloti i njihovi programi, pa molim Puru, da mi ukaže putokaz ka tome, da li je kasno sa 38, jer mi bratanična od strica preko njih nikako ne može do rabote, pa eto, da sam ja, kao nadoknada uključena u pilot program

  Još nešto bi da znam , jesu li piloti u italiju ili crnu goru

  • mislis onaj VUJKOVIC iz dobrote sto je toboz ocio na mars kao ja na jupiter, ma se izlentravao i promovisao u suplje

 2. miriše li ko ovu ljubičicu ili je samo per la forma nakićena kao novogodišnja jelka, šljokice, stalno druge monture tobož lijepo vonja je li viola ili ne,, a kad dođeš moraš štipavicu mećat na nos?

 3. Ovo je prava paljba po birou za zaposljavanje Kotor, Anetici je sve SUPER, ona je genije
  Ne znam precizno o cemu se radi, ali je ocito neka kvarna kajgana
  Vjerujem da ce kvarnjaci odgovarati, ………,,malo sutra”
  Pura, u Dojmi na kafu, ANY TIME

 4. Neko meće sprdnju na ovu omladinu. Jadni li ste, pečobrazni i pokvareni
  Moj sin mislio to je za propravnike, a ono mora već to da ima zavrseno i da ide na drugi pripravnički staž u stvari. E stram ve bilo uljuljkani u neradu koji ste puštili korijenje u te vaše stolice na biro i mislite da vas niko otole ne može poćerat
  VARATE SEBE SA TIJEM UBIJEĐENJEM

 5. ,,srdacno” pozdravljam PROGRAM, njegove licemjerne sprovodioce koji imaju tople fotelje, dok moja djeca kao odlicno kotorski ginaijalci, a potom svrseni studenti cekaju da prodje vrijeme veza , partijskih pripadnosti koje su pozeljne i da dodje doba prave UTAKMICE – ko je bolji neka ide dalje
  Slazem se sa Petrom da bi mnogli trebali imati srama
  Pozdrav SKALI da daje tekstove koji su aktuelni, ali nam, nazalost i otvaraju oci jos vise
  Vi sa biroa UAAA, laskani, nakiceni, kratko ,,radno” vrijeme, laganica, neznanje, samo OPUSTENO, i zaposljavajte familiju NEPOTIZAM na djelu

 6. E, moj je sin cio da bude PILOT
  Zato sam mu predložio ovaj PILOT projekat
  PuRA, dje su tvoja djeca u pilote? Italija………..
  E, sirotinjo, i Bogu si teška
  Ajde nemote nas z…….nego se poklopite ušima po glavi i mučite

  • a što misliš da će napustit samoinicijativno, iz moralnih razloga, svoje nove tople gambuže od kancelarija, đe gambe mogu bit na izvolte a da im nije cibrina
   FOLIRAJU SE i z……..sa narodom i što ih je stalo
   siti su i presiti…….

 7. Meni je kcerka prije 3 goddine svrsila pripravnicki i dje je god na koji konkurs dosla- namijesteno.
  Ovaj program je sraman za crnu goru i to kako oni misle da na ovaj nacin daju potporu mladima, ubijenima u vrh mozga sa nepravdom, namjestanjima i podvalama, tako da sam se povodom toga nakon iskustva moje troje djece na kotorskom birou i bezobrazluka, neznanja i drskosti obratoi centrali u PG da vidim imaju li sto objasnit za to

 8. Petra, a dje ti mislis da zivis?
  Svakako da bi mnogi morali da se srame i same ponude ovakve ,,sanse” onima, koji se ,,isticu u ostroj konkurenciji”
  Ja bi oredlozio rukovodiocima biroa za rad da tamo , kao istaknute, posalju svoju djecu, a ne ih sa punim spagima para slju u inozemstvo na skolovanje, zar ne ????????

 9. Nikako ne želim biti cinik, ali ovaj program je, po meni, kao neka vrsta socijale za ljude u bezizlaznom položaju.
  Pomislila sam u prvom mahu da je to pripravnički staž i predložila ga svojoj rodici, ali ona mi kaže da se za ovaj PROGRAM ŠANSE već mora imati odrađeni pripravnićki rad.
  Da li se to neko podruguje sa tim mladim, obrzovanim ljudima, odabranim u ,,oštroj selekciji”, da im poslije odrađenog pripravničkog i obuke isplaćuje naknadu od oko 70% prosjecne plate u CG i ko zna kod kojeg poslodavca, moyda nehumanog tiranina ???????
  Budite malo ozbiljniji, makar meni, ovako blijede ponude ne mogu proći kao nešto vrijedno pažnje. Gdje onda sa nagrađivanjem prema znanju i sposobnostima, nakon pripravničkog, oštre selekcije i obuke …….
  300 eura mjesečno na 9 mjeseci ?
  Nekoga bi trebalo da bude sram………

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].