Petosatni pregovori DPS-a i SDP-a u Kotoru uspješno okončani

0
DPS-SDP

Kašćelan i Lompar

Pregovori DPS-a i SDP-a u Kotoru, kojima su, pored čelnika Opštinskih odbora prisustvovali i potpredsjednici DPS-a Svetozar Marović i SDP-a Ivan Brajović završeni su nakon petosatnog dogovaranja.

Prema riječima Borislava Kašćelana, predsjednika OO DPS-a Kotor postignut je dogovor u načelu.

„Sve što smo se dogovorili mi ćemo postaviti na našim partijskim organima a ako to prođe, mi ćemo vrlo brzo potpisati koalicioni sporazum“, kazao je Kašćelan.

Na novinarsko pitanje zbog čega su ovako dugo trajali pregovorim Kašćelan je odgovorio da, „dok god ima mjesta da se razgovora, razgovor će donijeti rezultat. A kad se postigne rezultat nikada nije kasno“.

Andrija Lompar, predsjednik OO SDP-a Kotor je kazao da je postignut dogovor da  sjutra i prekosjutra radni timovi dvije partije naprave sporazum kako bi definisali ono što su osnove razvojne politike grada Kogtora.

„O tome je bilo dosta priče i tu samo identifikovali neke prioritetne projekte i dogovorili se na koji način da vlast pokuša da ih realizuje. Razgovarali smo i o tome da neke od bitnih funkcija u vlasti podijelimo između svih, uključujući ne samo DPS i SDP nego i Liberalnu partiju. Ostaje još jedna mala dilema vezana za HGI pa da ponudimo sve najbolje kadrove koji će moći da realizuju te projekte u budućnosti, koje ćemo pretočiti u koalicioni sporazum. Sporazum bi trebao da se potpiše najkasnije u ponedjeljak, eventualno u utorak i da krenemo u vršenje vlasti.

Od ovoga što smo se dogovorili, najznačajnije je da će mjesto predsjednika opštinske Skupštine pripasti SDP-u, a o ostalome ćemo se dogovoriti kasnije“, zaključio je Lompar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].