Petar Abramović izabran za glavnog administratora kotorske opštine

6
Petar Abramović

Odbornici kotorske Skupštine na današnjoj sjednici dali su saglasnost na rješenje predsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića o imenovanju Petra Abramovića za glavnog administratora Opštine Kotor.

Na objavljeni Konkurs blagovremeno su se prijavili dosadašnji glavni administrator Opštine Koto, Đorđije Vukčević, dipl. pravnik sa položenim stručnim ispitom za rad u organima državne uprave, sa radnim stažom preko 38 godina i Petar Abramović, diplomirani pravnik sa položenim stručnim ispitom za rad u državnim organima uprave, preko 10 godina radnog staža, koji u potpunosti ispunjavaju opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom i Statutom Opštine Kotor.

Nakon isteka Javnog konkursa i sprovođenja postupka u skladu sa Zakonom, predsjednik Opštine Kotor je na predlog Komisije i utvrđene rang liste za izbor kandidata, donio Oduku o izboru Petra Abramovića na funkciju glavnog administratora Opštine Kotor.

Dosadašnji glavni administrator Đorđije Vukčević je uložio žalbu na izbor Komisiji za žalbe Opštine Kotor koja je odbijena kao neosnovana.

Petar Abramović je na mjesto glavnog administratora izabran na mandatni period od četiri godine.

Petar Abramović, rođen je 09. 01. 1966. godine u Kotoru, Crna Gora.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici 1992. godine.

Nakon završenog pravnog fakulteta obavljao je dvije godine pripravničke poslove i praksu u advokatskoj kancelariji.

Državni ispit za rad u organima lokalne uprave položio je 25. 12. 2007. godine.

U radnom odnosu u Opštini Kotor je od 03. 05. 2007. godine gdje je prvo obavljao poslove Samostalnog savjetnika II za imovinsko pravne poslove, a od 01. 05. 2014. godine do danas obavlja poslove Samostalnog savjetnika I u Sekretarijatu za imovinsko – pravne poslove.

U periodu od 2009. do 2012. godine obavljao je poslove predsjednika Upravnog odbora JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, a od 2013. do 2015. godine obavljao je poslove predsjednika Odbora direktor JZU Dom zdravlja Kotor.

Od 2014. godine do danas obavlja poslove predsjednika Opštinske izborne Komisije, a od decembra 2014. obavljao je poslove predsjednika Savjeta Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

6 KOMENTARI

 1. “Iako su odbornici kotorske Skupštine na sjednici 6. avgusta dali saglasnost na rješenje predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića o imenovanju Petra Abramovića za glavnog administratora Opštine Kotor, jako brzo je ustanovljeno da na to imenovanje nije mogla biti data saglasnost jer odluka nije dobila potrebnu većinu od 17 odbornika, već samo 14.

  Naime, za imenovanje novog glavnog administratora glasao je 21 odbornik, od kojih je 14 bilo za, a sedam protiv.”

  Znači,Petar Abramović nije izabran i konkurs će biti raspisan ponovo.
  E da….i da odgovorim ovome Jedru vezano ovo “naš Kotoranin”…..pitaj Pedju je li mu milije Cetinje ili Kotor?

 2. Peđa,čestitam ti ustoličenje! Neće ti biti-lako- t e š k o! Jer,tebi su tata i mama osatvili i zaradili časno i pošteno dosta! Dakle,nemaš potrebe-za otimanjem tuđega-nezarađenoga-kao tvoji predhodnici! Nadam se,da ćeš pozitivno doprinijeti-iskorijenjavanju gospođe korupcije i druga mita u ataru naseljenog mjesta grada Kotora i okolice-koje su nam ugnali importovali tvoji predhodnici-donoseći istu(gospođu korupciju i druga mita?) u u onu krpu(bagalje-valižu) na štapiku(toljagu)-na rame prilikom dolaska u Kotor-na odgovarajuće fukcije!
  Vama časni gospodine druže Đorđije Vukčeviću(znate me dobrano iz nekih mojih “ljubavnih pisama”-upućeni vam tijekom pasanog vremena :svibanj 2014/2015)eks glavnom administratoru i koordinatoru za razvoj korupcije i mita na području naše opštine-vašim nečinjnjem(zločinjnjem!)-želim sretan put i povratak u Podgoricu i odlazak u Beograd i povratak u Kotor tijekom “ljetnih turističkih promenada”-kada će te uživati u zarađenu-pošteno stečenu imovinu(stančiće-karsonjeričice?)-sunčajući pogrbljena leđa od prekomjernog puzanja-po nezarađenoj imovini?
  Hvala vam na svemu-a najviše na vašoj odluci-da nas za navijek napuštite..!

 3. Treba odrzati pomen za opstinu kotor. Ovakva ljudska i moralna “gromada” postavljena na jednu od glavnih funkcuja. Vjecnaja pamjat kotore…

 4. Petre Brankov… ako budes kao ovaj do sad sto je bio – Vukcevic , onda ne valja. Bices ili GORI ili BOLJI. Odaberi prema obrazu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].