Peraštanima hidraulični razvalni alat od kolega iz Kotora

3
gradonačelnica Marija Ćatovic sa kotorskim i peraškim vatrogascima

Krsto i Mirko Zmukić

Krsto i Mirko Žmukić

Kotorska služba zaštite i spašavanja danas je vatrogascima DVD “Bogoljub Brezić” iz Perasta predala na upotrebu hidraulični razvalni alat za spašavanje putnika iz automobila prilikom saobraćajnih udesa.

Predajući opremu Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite poželio je kolegama iz Perasta da alat što rjeđe koriste, a ako već moraju da im posluži za efikasno i brzo spašavanje života.

Zahvaljujući na poklonu Krsto Žmukić, predsjednik Društva je istakao izuzetno kvalitetnu i drugarsku saradnju sa kotorskim vatrogascima.

Posebno je istakao veliku pomoć gradonačelnice Marije Ćatović koja je za to društvo imala razumijevanja i u vremenima kada su drugi željeli da ga ugase.

Mirko Žmukić, komandir DVD Perast izrazio je zadovoljstvo što su peraški vatrogasci dobili alat kojim će moći da pomognu u spašavanju unesrećenim prilikom saobraćajnih udesa.

Žmukić je podsjetio da je nova saobraćajnica Lipci-Žabljak izuzetno brza i da predstavlja potencijalnu opasnost za vozače pa je ovaj alat tim prije dobrodošao.

Vatrogasci iz Perasta su već imali obuku u Kotoru, a ovih dana njom će u potpunosti ovladati, kazao je Žmukić.

Peraški vatrogasci domaćinski su dočekali goste bogatom trpezom, a gradonačelnica Marija Ćatović ih je obradovala tortom u obliku vatrogasnog vozila, što je predstavljalo svojevrsnu atrakciju.

demonstracija upotrebe alata
predsjednik Društva Perast Krsto Žmukić pozdravlja gradonačelnicu i prisutne
bogata trpeza
bogata trpeza
torta - vatrogasno vozilo, poklon gradonačelnice

3 KOMENTARI

  1. Divan povod za ovako lijepo druzenje. Svakla cast to su ljudi a u ova vremena je tesko bit covjek i bravo Mare za prelijepu i originalnu tortu.

  2. Drago mi je čuti za ovakve i slične poteze naših vatrogasaca.Peraštanima želim da ih oprema sretno služi i da je što manje upotrebljavaju, a ako bude potrebe da to bude brzo i efikasno, jer je ljudski život neprocijenjiv.Svako dobro želim Peraškim vatrogascima i da što manje imaju posla.Lijep pozdrav od bivšeg kolege iz Kotora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].