Patriotsko komitski savez: Krivokapić u Beogradu poštuje, u CG krši mjere

3

Patriotsko komitski savez, saopštio je kako je žalosno to što mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poštuje sve preporuke Vlade Srbije, koje se tiču javnog zdravlja, dok, kako dodaju, sa prezirom i indignacijom odbacuje te iste preporuke u državi, na čijem čelu pretenduje da bude.

Podsjećaju da je prije samo 15-tak dana mandatar, koristeći zajedničku kašiku u cetinjskom Manastiru, bez ikakve zaštite i distance, prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, da bi juče u Beogradu, sa bar metar daljine i maskom na licu, poklonio se srpskom patrijarhu.

“Iako ubrzano ostaje bez saradnika, jer ih se svih odrekao, mandatar je još jednom pokazao da mu ni do crnogorskog javnog mjenja nije ni stalo; sigurni smo da se nije poklonio ni jednoj žrtvi korona virusa u Crnoj Gori, u kojoj je, nakon sahrane, na koju je, kako sam reče, virus preležao na nogama, oboljelo više od 7.000 ljudi! Neka to stoji na savjesti i njega, njegovih partijskih saboraca, dijela zdravstvenog osoblja i sveštenika SPC, koji, vidimo i u Beogradu, ne “brenuju” zdravstvene preporuke, nego kao na traci, guraju onu kašiku i mladim i starim i sirotoj djeci, bez trunke ustezanja ili razmišljanja što to čine, dok im vrhovni poglavar leži mrtav upravo od istog virusa”, poručuju iz Komitskog pokreta.

U isto vrijeme, u nekoliko gradova u Crnoj Gori, u kojima je opozicija na vlasti, prošao je, kako kažu u Patriotsko komitskom savezu, dan žalosti za patrijarhom tuđe države i tuđe crkve.

“Za patrijarhom koji nije birao riječi pogrde na sve crnogorsko; koji je, nedavno, kazao da su “sve svetinje u Crnoj Gori srpske svetinje“, da su ih “podizali sveti Nemanjići i oni koji su sledili rod i kulturu Nemanjića”te da pošto “sve pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi, moramo se boriti da to i tako ostane”. Slijedeći ovu velikosrpsku, izanđalu i netačnu formulaciju, a pokušavajući da “dokažu” da su veći Srbi od “svih Srba u svim svjetovima”, paralelnim i realnim, gradonačelnici pretvaraju ove gradove u “gradove žalosti”, rugajući se tako i tradiciji, i kulturi i multietničkom skladu. Za one koji “preteču” ovo zlo vrijeme, njihovo političko ponašanje ostaće upamćeno kao vrh poltronstva i udvorništva, koje im patriotska Crna Gora nikad neće zaboraviti”, zaključuje se u saopštenju Patriotsko komitskog saveza.

3 KOMENTARI

  1. ..A SVE VIŠE FATA ME STRAH…DA ĆU PIJE UMRIJETI-NEGO – DOČEKATI DA- “CRNOGORSKI KOMITI I NJIHOVE VOĐE “(DOSKOO NA VAST U CRNOJ GORI)-SUMALO 32 GODINE)”-OSVANU U KONAVLE I DUBROVNIK-I DA KLEKNU NA STRADUN-KA VILI BRANT U VAŠAVU-NA SPOMENIKU MILIONIMA POLJAKA- KOJE SU UMORII NACISTI U NJEMAČKE LOGORE- OD 1939 DO 1945.godine-KA ŠTO SU “KOMITI CVARTETA 4M”#omira MILOŠEVIĆA I Mila MAROVIĆA..KLALI-UBIJALI-PLJAČKALI-PALILI IMOVINU SVOJH KOMŠIJA KONAVLJANIMA I DUBROVČAN!MA-KOJIMA SE JOŠ NIKO OD VAS”DOMOBRANSKIH DOMOLJUBA-ATAKARE NA LJUDE I IMOVINU KOMIŠIJA HRVATA-DUBOVAČKE REGIJE U VREMENU 1991-1992-1999 GODINE-“KAD STE SE “OPOŠTENILI” I POKAZALI “UROĐNU ČAST I POŠTENJE”-PREUZETE OD DUŠANA SILNOGA-A BOGA MI I OD PETRA PRVOGA?!..ZNATE GOSPODO “KOMITI”-VRIJEME JE -VAŠEG ZASTĐA!!! POKRIJTE SE PO UŠIMA-MOLEĆI SE GOSPODU BOGU DA VAM OPROSTI POČINJENE-SVINJARIJE…NEDUŽNOME NARODU KONAVALA I DUBROVNIKA?!!! VAKT JE -PRISPIO- DA “ZASVIRATE I ZAĐEDETE-ZA PAS”?!

    SVAK SE RODI DA PO JEDNOM ŽIVI-VAŠA BRUKA I SRAMOTA ŽIVLJEĆE DO VIEKA”-ZAPISA VLADIKA RADE”!!!

  2. ,,,MORA DA POŠTUJE “ULOGU-I ULOŽENI SVOJ AUTORITET -SRPSSKE PRAVOSLAVNE CRKVE-MAAJKE CRKVE”KOJA JE PREKO SVOG “DETAŠMANA-RAHMETI AJATOLAHA AMFILOHIJA-BILA AKTIVNI UČSNIK-POBORNIK OSAMOSTALJENJA CRNE GORE 21.SVIBNJA.2006 GODINE-“MORA BEZ POGOVRA DA OBIČAJE SER BSKE POŠTIVA I SPROVODI”-KAD KROČI U BIOGRAD!!! NIŠTA ČUDNO-JOŠ MANJE STIDNO-ŠTO SE NOVI(ČEKA USTOLIČENJE!) PREŠEDNIK VLADE CRNE GORE-GOSPODIN PROF. DR. ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ PONAŠA NA POKAJANJA U BIOGRAD!!!UOSTALOM-NA TO NJEGA-VAS OBAVEZUJE “TELE GRAF”SUĆUTI AKTUELNOG PREŠEDNIKA CRNE GORE GOSPODINA MILA ĐUKANOVIĆA-OD 3O-LISTOPADA.2O2O GODINE-UPUĆN BRACKOJ SER BPSKOJ PATRIJARŠIJI U BIOGRAD-U POVODU SMRTI AJATOLAHA -CETINJSKSKE FILIJALE SPC-AMFILOHIJA! ! !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].