Patriotsko komitski savez: Gorjeće naše baklje svake nedjelje

0
foto: PKS

Patriotsko komitski savez oštro protestvuje zbog sinoćnjeg privođenja Nemanje Pešalja u Tivtu zbog paljenja baklje, konstatujući da im nije poznato da je paljenje baklje krivično djelo.

Stoga u PKS ovaj čin smatraju kao oblik zaplašivanja učesnika patriotske auto kolone za odbranu nezavisne i suverene države Crne Gore, koji nikada neće postići svoju svrhu.

“Jer Crna Gora je ustala i brani svoje pravo na državu, crkvu, jezik i naciju. Ono što je zapaljeno ulicama ove države, ne može se niti zaustaviti niti uplašiti, a to mora biti jasno i stratezima ovakvih provokacija”, navode u saopštenju.

Naglašavaju da se ne može očekivati od Crnogoraca da mirno posmatraju, dok članovi nove aktuelne većine krše temelje građanske Crne Gore.

“U vremenu kada najveći negatori crnogorstva beskrupulozno sprovode svoj plan o slabljenju države i uništavanju institucija sa prefiksom crnogorske, kada se opet izazivaju manjinski narodi surovom pričom o „nedokazanom“ zločinu u Srebrenici, o nelegitimnosti Haškog tribunala, kada se priprema izmjena zakona o prebivalištu i državljanstvu, u susret popisu stanovništva, očekivati da će Crnogorci svih vjera to mirno posmatrati je teška i kobna iluzija u kojoj žive predstavnici „apostolske“ vlasti, predvođeni mladim i nervoznim pendrekom države”, opominju iz PKS-a.

Napominju da Crnogorski pokret otpora postoji, dio njega je i Patriotsko komitski savez i svi ostali suverenisti, koji, poštujući svoj i tuđe živote, auto kolonama pokušavaju izraziti svoj protest cijelom svijetu zbog dešavanja u domovini.

“Nije ni bivša ni sadašnja vlast „pet para“ davala da kazni učesnike litija i lizanja jedne kašikice, koji su doprinijeli širenju epidemije, a sada su našli da mladosti koja pali baklje, određuju kaznene mjere! Neće moći! Goreće naše baklje svake nedjelje dok vlast ne shvati da joj niko ne brani da vlada, ali joj branimo i branićemo da uništava Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju PKS.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].