Pandemija otkazala šampionat u Tivtu

0

 

Evropsko prvenstvo u jedrenju za klasu laser do 21 godine neće biti održano u Tivtu.

Šampionat kontinenta trebao je da se održi od 24. do 31. oktobra. Zbog rastućeg broja inficiranih korona virusom u zemlji ali i u Evropi, kao i zbog obaveznog karantina po povratku iz Crne Gore za većinu zemalja, prvenstvo je moralo biti otkazano.

JK “Delfin” dužan je saopštiti javnosti da je u komunikaciji sa partnerom u organizaciji kompanijom Luštica Development, te sa krovnom evropskom jedriličarskom federacijom za klasu laser EURILCA, zaključio da je najpametnije i najbezbijednije da takmičenje, uslijed složene epidemiološke situacije u Crnoj Gori i širom Evrope, odloži za narednu godinu.

Prvenstvo je inicijalno planirano u junu, ali je zbog prvog talasa epidemije odloženo za kraj oktobra.

Uprava kluba već mjesecima pokušava da obezbijedi saglasnost za održavanje takmičenja Vlade Crne Gore, odnosno Nacionalnog koordinacionog tijela. Zanimljivo, i znakovito, Vlada je dala saglasnost tek u petak, 2. oktobra, nakon što su EURILCA, Delfin i Luštica Development zajednički zaključili da održavanje takmičenja u aktuelnim uglovima predstavlja veliki zdravstveni i organizacioni rizik.

Prethodno je dolazak na prvenstvo u Tivtu najavilo 185 takmičara iz 37 zemalja, što prevazilazi preporuke NKT. Bitno je naglasiti daje prethodno otkazano još nekoliko evropskih takmičenja u organizaciji EURILCA-a, posljednje medu njima prvenstvo za klasu laser Radial u Francuskom Hieresu stoji u saopštenju JK “Delfin”.

Iz tivatskog kluba napominju da očekuju da će krajem novembra dobiti termin za ovaj sampionat u 2021. godini. Takođe, konkurisaće i za regatu Seniorskog prvenstva Evrope u klasi laser za 2023. godinu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].