Pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja

1
Autobuska stanica Kotor

U Crnoj Gori je u drugom kvartalu, zbog pandemije koronavirusa, zabilježen pad u prevozu putnika u svim vidovima saobraćaja, saopšteno je iz Monstata.

Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom 77,7 odsto, drumskom za 83,6 odsto, lokalnom drumskom 63,7 odsto, prevozu putnika na aerodromima 98,7 odsto, redovnom vazdušnom 97,9 odsto i vanrednom vazdušnom prevozu 78,2 odsto.

“Kod prevoza robe u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, pad se bilježi u željezničkom 22,9 odsto, ukupnom prometu robe u lukama 3,6 odsto i kod prevoza robe na aerodromima 98,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u drugom kvartalu, u odnosu na uporedni period, bilježi rast od 6,7 odsto, a izmanipulisanih tona od 2,2 odsto.

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 59,96 hiljada, što je 13,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosi 3,43 hiljade, što je 51,8 odsto manje u odnosu na uporedni period.

U drugom kvartalu drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 192 hiljade tona robe. U strukturi prevezene robe unutrašnji prevoz učestvuje sa 92,7 odsto ili 178 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 7,3 odsto ili 14 hiljada tona prevezene robe.

1 KOMENTAR

  1. Konkretno na Kotorskoj Autobuskoj stanici cveta ugovaranje divljih taxsista tako da bi nadlezni trebali da se pozabave malo time… Da ono malo putnika sto bi islo autobusom nemoze kupit kartu ni doc do saltera jer ih presrecu divlji taxsisti i voze oni… Iz licnog iskustva znam jer putujem svaki dan…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].