Pacijenti Psihijatrijske bolnice u Dobroti neće trpjeti posljedice štrajka

1
Psihijatrijska bolnica u Dobroti

dr Tomčuk

dr Tomčuk

U susret najavljenom generalnom štrajku zdravstva  Crne Gore 31. ovog mjeseca, direktora Psihijatrijske bolnice u Dobroti Aleksandara Tomčuka pitali smo na koji način će organizovati rad u ovoj specifičnoj ustanovi.

Iako zvanično, do danas nije dobio odluku sindikata Psihijatrijske bolnice o stupanju u štrajk, a imajući u vidu specifičnost ove ustanove, dokror Tomčuk odgovorno tvrdi da bez obzira na minimalnu organizaciju procesa rada u okolnostima generalnog štrajka, ni jednom pacijentu koji je u stanju akutnog psihičkog pogoršanja neće biti uskraćeno pravo na pregled i liječenje u ovoj bolnici.

Doktor Tomčuk takođe garantuje, kako kaže, da pacijenti koji su već na liječenju ne smiju i neće trpjeti posljedice predstojećeg štrajka, u smislu uskraćivanja bilo kakvog procesa liječenja i njege koja im je neophodna.

Planiranje organizacije rada u ovoj ustanovi u okolnostima generalnog štrajka tek predstoji, nakon dobijanja odluke o generalnom štrajku, zaključio je Tomčuk.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].