Pacijenti bolnice za psihijatriju uz slikarske i vajarske tehnike

0
Meštar i furešta

NVO „Meštar i furešta“ iz Kotora sprovodi treći po redu projekat u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru u okviru radno-okupacione terapije pacijenata ove bolnice.

Projekat pod nazivom „Bez maske“ podržala je Opština Kotor.

U proteklom periodu NVO “Meštar i furešta” je održala 16 radionica sa pacijantima Specijalne bolnice u okviru radno-okupacione terapije.

Bili su zastupljeni pacijenti sa hroničnog i akutnog odjeljenja, odjeljena za liječenje bolesti zavisnosti kao i sudskog odjeljenja.

Radionice su se sastojale u upoznavanju pacijenata sa raznim slikarskim i vajarskim tehnikama, i tom prilikom su oni kreirali svoje radove.

Kao posljednja faza projekta, biće upriličena izložba radova nastalih na pomenutim radionicama.

Izložba je planirana za drugu polovinu maja.

Zamišljeno je da izložba bude prodajnog karaktera, kako bi se prikupila neohodna sredstva za nastavak radno-okupacione terapije u ovoj ustanovi, saopštio je za Skala radio Marko Ševaljević, direktor NVO „Meštar i furešta“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].