Novi život starih trgova Kotora grada

0

Tanja Rajić

Tanja Rajić

U kotorskoj  palati Bizanti u ponedjeljak 29. avgusta počela je radionica pod nazivom “Gradski trgovi Kotora”, koja se organizuje u okviru projekta “Oživljavanje gradskih trgova u balkanskim gradovima”.

Cilj radionice je doprinos oživljavanju održivih javnih mjesta koja njeguju kulturni identitet i promovišu različitost kroz primjenu javnih politika i aktivno učešće zajednice.

Tema radionice u Kotoru je “Mreža trgova i drugih otvorenih javnih prostora u starom gradu i njihovo planiranje, korišćenje i upravljanje”.

Projekat se realizuje u partnerstvu Co-PLAN i Polis Univerzitet iz Albanije, Koalicija za održivi razvoj iz Makedonije i NVO Expeditio iz Kotora.

Donator projekta je Švajcarski kulturni program za Zapadni Balkan u okviru programa “Projekti regionalne saradnje”.

Na radionici učestvuje 26 studenata iz regiona Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije koji će promišljati mogućnosti za unaprijeđenje gradskih trgova Kotora, kazala je za Skala radio Tanja Rajić, iz Expeditija.

Biće razmatrene i kontakt zone, znači ne samo stari grad, već i otvoreni prostori koji su u dodiru sa starim gradom, rekla je ona.

Rezultati radionice biće predstavljeni na završnoj prezentaciji koja će se održati u skupštinskoj sali – palati Bizanti u subotu 3. septembra od 11 do 13 sati i biće otvorena za javnost.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].