Otvoreno pitanje da li će predstavnici civilnog sektora biti u glavnom pregovaračkom timu

0

Dragan Koprivica

Dragan Koprivica

Predstavnici civilnog sektora juče su razgovarali sa glavnim pregovaračem Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandrom  Pejovićem od kojeg su tražili da prije Vladine odluke o uspostavljanju pregovaračke strukture taj dokument bude dostupan za javnu raspravu.

Dragan Koprivica direktor Centra za demokratsku tranziciju, za Skala  radio je kazao da  nije precizirano da li će predstavnici nevladinog sektora imati svoje predstavnike u glavnom pregovaračkom timu.

Ukoliko nevladin sektor bude imao kvalitetna rješenjua, može doći do toga da u glavnom pregovaračkom timu budu predstavnici civilnog društva, odgovorio im je Pejović.

Glavni princip za učešće nevladinih organizacija i civilnog društva u pregovaračkim procesima treba da bude ime i prezime čovjeka i njegova stručnost, što znači da nije važno da li on pripada nekoj organizciji, instituciji, vladinom ili nevladonom sektoru, važno je da pregovarači budu eksperti za svoje oblasti.

Civilni sektor i nevladine organizacije imaće svoju priliku za učešće u pregovaračkom procesu u radnim grupama kojih će  biti koliko i pregovaračkih poglavlja gdje će na ekspertskom nivou imati priliku da kažu svoje mišljenje.

CDT je tražio da se prije usvajanja na Vladi pokrene javna rasprava  o tome kako će izgledati kompletna pregovaračka struktura Crne Gore, ko je kome odgovoran i kome je odgovoran glavni pregovarač, zaključio je Koprivica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].