Otključana srca mala za sve dane festivala

1

Milica Kašćelan prima ključeve od gradonačelnice Ćatović

Sa otvaranja Festivala

Kotorski trgovi i pjacete do 10. jula postaće razigrane scene za još jednu bajkovitu priču u kojoj će uživati djeca i mladi, ali i svi ljubitelji pozorišnog života koji Kotor u svojoj dugoj tradiciji baštini, kazala je sinoć pod zvonicima Katedrale Sv. Tripuna gradonačelnica Marija Ćatović na svečanom otvaranju 21. Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Po tradiciji, ona je predala ključeve Kotora najmlađima, da, kako je kazala, upravljaju ovom gradom, sigurna da će oni to najbolje znati.

Festival izuzetno doprinosi popularizaciji pozorišne umjetnosti kod najmlađih, utiče značajno na umjetničko formiranje generacija djece pružajući šansu mladima da u bogatom programu iskažu svoje talente i stvaralaštvo, poručila je gradonačelnica Ćatović.

U ime djece Kotora ključeve grada je primila Milica Kašćelan, učenica 6. razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote koja je poručila da su ključevi u dobrim rukama i da će za ovih deset dana Kotor biti obasjan srećom i osmjesima.

Neka počne papalada na astalu starog grada, kazala je Milica.

Dragica Milić, generalna direktorica  Ministartva kulture Crne Gore na otvaranju prvog segmenta Kotor Arta podsjetila je da će se u narednih 46 dana u Kotoru desiti splet ljepote i mladosti, umjetnosti, stvaralaštva i kreativne energije najboljih ostvarenja savremenog kulturno umjetničkog stvaralaštva, a obilježiće se i značajan crnogorski jubilej 200 godina od Njegoševog rođenja.

“Međunarodni festival Kotor Art je kompleksna i heterogena manifestacija koja sublimira dugogodišnja najznačajnija kulturna dešavanja u opštini Kotor. Kroz šest festivalskih segmenata stvorila se u prethodnih pet godina jedinstvena i značačajna kulturna manifestacija koja ima jake refleksije u širem kulturnom kontekstu i koja je na neki način parametar estetskih vrijednosti u domenu kulture koje promoviše”, kazala je Milićeva.

Pobjedom dobra nad zlim, porukom prve pozorišne predstava Baba Jaga (koprodukcija italijanskih teatara TPO iz Prata i Teatro Metastasio Stabile Della Toscana) u zvaničnoj konkurenciji, podigla se zavjesa ovogodišnjeg dječijeg pozorišnog festivala.

detalj sa predstave
Dragica Milić, pomoćnica ministra za kulturu
počeo je festival

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].