Otklanjanje posljedica od nevremena u Kotoru

1
Kotor

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Nevrijeme sa kišom, gradom, grmljavinom i sjeverozapadnim vjetrom zahvatilo je jutros kotorsku opštinu i izazvalo višesatni prekid u napajanju električnom energijom.

Prema informaciji iz kotorske Elektrodistribucije, do prekida u napajnju je došlo oko 5 sati i 30 minuta zbog kvara na 110 KV dalekovodu u Grblju, između Budve i Tivta.

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja i Komunalnog preduzeća Kotor od jutros su na terenu i rade na otklanjanju posljedica od nevremena, saznaje Skala radio.

Vatrogasci su rano jutros imali intervenciju u selu Dub gdje se zapalila strujna tabla u privatnoj kući, zatim su gasili zapaljenu trafo stanicu kod bivšeg URC-a, a ispumpavali su i vodu iz jedne oštećene jahte.

Tokom prijepodneva vatrogasci su spašavali povrijeđenog radnika sa krova Osnovne škole na Prčanju gdje je radio na opravci krova ove škole, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Komunalci rade na ukljanjanju brojnog izvaljenog drveća i grana.

Nevrijeme je potopilo i brojne barke i manja plovila privezana uz obalu.

Ekipe Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora intervenisale su u blizini zatvorenog bazena i na Krivoj ulici, gdje se na magistrali zadržala veća količina vode.

Svi putevi na području kotorske opštine su prohodni.

Nezvanično saznajemo da je uništen i dio mobilijara nekih ugostiteljskih objekata koji imaju terese na obali.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].