Oštrije kazne za prekršioce bezbijednosti na moru

1
Lučka kapetanija u Kotoru

Nikola Drakulović

Nikola Drakulović

U susret glavnoj turističkoj sezoni i pojačanoj kontroli plovila na moru, ovih dana obavlja se godišnji remont inspekcijskog čamca Lučke kapetanije Kotor.

Budući da je nedovoljan broj inspektora za kontrolu bezbijednosti na moru raspisuje se konkurs za prijem najmanje još dva inspektora, kazao je za Skala radio Nikola Drakulović, šef kotorske Lučke kapetanije.

Ovoga ljeta biće na snazi i novi sistem kažnjavanja za prekršioce po pitanju sigurnosti i bezbijednosti plovila.

Novina je u tome što se za veće prekršaje, preko 50 eura, koji se ne mogu kazniti na licu mjesta daje nalog sudiji za prekšaje.

Drakulović je podsjetio i na zakonske odredbe koje se odnose na vožnju brzih plovila na osnovu kojih se ne smiju približavati na udaljenosti bližoj od 200 metara od plaže, a za ograđena kupališta na 50 metara.

Za ovu sezonu planirano je dosta podvodnih aktivnosti, posebno kada je riječ o roniocima, da se na označenom dijelu na kome je crvena zastavica ili narančasti plutajući balon, takođe plovila ne smiju približavati na udaljenosti manjoj od 50 metara.

Drakulović apeluje na plivače koji se ne smiju udaljavati od obale dalje od 100 metara.

1 KOMENTAR

  1. Ovako,da RASČISTIMO…ovi iz Lučke niti HOĆE,niti ŽELE.da rade svoj posao…to znaju svi…korupcija u sferi izdavanja breveta i ostale dolkumentacije…dokaz: vile i kuće na padinama Luštice…od skromnih plata…Dokaz: katastrofalno stanje na moru,totalna anarhija u isuštanju otpadnih voda,plovila bez kontrole…Dokaz: Trajekti zagađuju permanentno zaliv,otpadnim vodama.Lučka NIJEMA I SLIJEPA…a Bogami i POTPLAĆENA…-Neka ovdje kažu kad su i koliko kaznili koga za taj haos…koliko prijava…koliko izlazaka i kontrola…
    Nije sve u priči i sakupljanju poena na izdatim brevetima i slamiranju para iz “naučnog rada” tijeg stručnjaka i MAŠINISTAm,koji se KAPETANIMA predstavljaju…
    Smijeniti sve ,dovesti mlade školovane kadrove,POD HITNO…Lomparu na POTEZU SI-SVE ZNAŠ

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].